Ekotex Magneet | Magnetische wandafwerking

Ekotex Magneet heeft oneindig veel mogelijkheden. Ekotex Magneet zorgt ervoor dat een deel of de gehele wand magnetisch wordt. Ekotex Magneet kan eventueel worden voorzien van een beschrijfbare coating in schoolbord of white board. Ekotex Magneet is ideaal voor kantoor, horeca, winkels of op scholen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met de Ekotex Magneet, zo kun je een whiteboard afwerking of een schoolboard afwerking toevoegen. Natuurlijk kun je het ook bij een strakke afwerking houden en afwerken met een normale glasweefsel behang. Ekotex Magneet is eigenlijks ontwikkeld voor scholen en kantoren, tegenwoordig zien we dat dit product ook steeds meer besteld wordt door particulieren. Het is natuurlijk super gaaf omeen wand of een deel hiervoor te veranderen in een magnetische wand.

Wat is Ekotex Magneet precies?

EKOTEX MAGNEET is een unieke wandafwerking met oneindig veel mogelijkheden. EKOTEX MAGNEET is een systeem dat bestaat uit een magnetiseerbare onderlaag, afgewerkt met EKOTEX glasweefsel en EKOTEX muurverf. Als upgrade kan het systeem met een speciale muurverf worden afgewerkt, zoals EKOTEX EXTRA HYGIENE, SCHOOLBORD en WHITEBOARD verf. Het systeem kan glad, maar ook in alle glasweefsel dessins worden geleverd. Wanden worden omgetoverd tot unieke presentatiewanden. Het systeem is zeer flexibel en kan kamerbreed en kamerhoog, wandvullend, maar ook op delen van de wand worden aangebracht. Of de wanden nu rondlopen, recht of schuin zijn het EKOTEX MAGNEET systeem kan zonder problemen op elke wand worden aangebracht.Het overbrugt scheuren is zeer sterk en heeft voldoende kleefkracht om meerdere tekeningen en memo’s op te hangen.

Waar kan ik Ekotex Magneet het beste toepassen?

Met een gladde afwerking van EKOTEX glasweefsel ontstaat een strakke en vlakke wand zonder structuur. Bij uitstek geschikt voor de toepassing in kantoren, scholen, vergaderruimtes, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, speelkamers en keukens.

Ekotex Magneet belangrijke punten

 • Verandert wanden in een groot magneetbord
 • Vervangt ouderwets prikbord, magneetbord, whiteboard en flip-over
 • Meer ruimte voor ideeën en creativiteit
 • Ideaal voor onderwijs, kantoor, vergaderlocaties en thuis
 • Ook mogelijk in combinatie met EKOTEX FOTO

Ekotex Magneet Plakken

Ekotex Magneet Toepassing

Op muren binnen, ideaal voor woningen, kantoren, onderwijsinstellingen en vergaderlocaties. .

Ekotex Magneet op Nieuwe ondergronden

Vuil verwijderen en te behandelen ondergrond schoonmaken. Eventuele slikhuid verwijderen. Sterk zuigende of poederende ondergrond fixeren/voorstrijken met EKOTEX FIXEER EOV. Volgens voorschrift EKOTEX CONTACTLIJM aanbrengen. Bij toepassing van andere lijm geven wij geen garantie en aanvaarden geen aansprakelijkheid.

Ekotex Magneet op Bestaande ondergronden

De ondergrond nat of droog grondig schoonmaken (mechanisch of m.b.v. hogedrukreiniger). Bij schimmel-en algvorming is een speciale ondergrondreiniging evenals een nabehandeling noodzakelijk. Loszittende en niet intact zijnde verflagen verwijderen en aansluitend kale ondergrond schoonmaken. Gebruik altijd de speciale EKOTEX CONTACTLIJM. Op zuigende ondergronden eerst fixeren met EKOTEX FIXEER EOV. Bij toepassing van andere lijm geven wij geen garantie en aanvaarden geen aansprakelijkheid.

Ekotex Magneet Systeemopbouw - ondergrond voorbereiden

ondergrond afgebonden, draagkrachtig, droog, licht zuigend, schoon, vet- en stofvrij voorbereiden

 • -  oppervlak afborstelen en ontvetten
 • -  vochtpercentage max. 4% ( bij gipsgebonden ondergronden max. 1% )
 • -  slecht hechtende lagen verwijderen
 • -  beschadigingen repareren
 • -  poreuze, zanderige, poederende of zuigende ondergrond voorstrijken
 • -  vraag advies bij niet-zuigende ondergrond

Ekotex Magneet product beschrijving en product instructies

EKOTEX MAGNEET onderlaag alleen in de juiste rolrichting oprollen en afrollen, anders kunnen er plooien en vouwen inkomen die het resultaat kunnen beïnvloeden. Banen snijden op wandhoogte plus 4 cm; dit om verloop van plafond en plint op te vangen. Stort-, stoot- en overige instructiesin de rol opvolgen. Loodlijn plaatsen zó, dat het materiaal 2 cm door de begin hoek komt. Ondergrond inlijmen met een kortharige synthetische vachtroller of een fijne structuurroller over een breedte van baan + 20 cm. Baan no. 1 in de natte lijm tegen de loodlijn plaatsen en wel zo dat het materiaal bij plafond, plint en hoek enkele centimeters doorloopt. Vervolgens met behulp van de spatel het materiaal in de lengterichting van de baan op de wand vaststrijken, zodat de lucht tussen materiaal en ondergrond geheel is verwijderd. Het materiaal in de hoek afsnijden en opnieuw aanzetten. Na het inlijmen van de ondergrond voor de tweede baan, de tweede baan stotend plakken, zodat er geen naden ontstaan. De naad goed sluiten en de ontstane ruimte vlak strijken met een spatel. Breng niet teveel lijm aan, anders ontstaan er oneffenheden in het oppervlak. Bij niet zuigende ondergronden kan het noodzakelijk zijn ook het magneetfolie aan de achterzijde in te rollen met EKOTEX CONTACTLIJM. Bij niet zuigende ondergronden moet de lijm eerst 20 minuten open blijven staan, zodat al het water verdampt is. Na het plaatsen van 3 à 4 banen de overmaat bij plafond en plint met behulp van spatel en afbreekmes wegsnijden. Overtollige lijmresten direct verwijderen met schoon water en nadrogen. In het geval van een zuigende ondergrond EKOTEX FIXEER EOV toepassen conform de verwerkingsvoorschriften. Tevens verdient het aanbeveling de bovenste 20 cm van de achterzijde van de wandbekleding ook in te lijmen.

Na voldoende droging van de magneet onderlaag wordt het EKOTEX SPRINT glasweefsel/vlies aangebracht. Het glasweefsel vooraf beoordelen. Kenmerkende materiaal ongelijkmatigheden accentueren het karakter van glasweefsel. Zijn daardoor geen grond tot reclamaties. De banen op gewenste lengte snijden met ca. 5 cm overmaat ter correctie van onder- of bovenkant. EKOTEX EXTRA STERK glasweefsellijm gelijkmatig met de rolborstel op de magneet onderlaag aanbrengen. Weefselbanen op stoot in de natte lijmlaag inleggen en met de spatel goed aandrukken. Direct op maat snijden. Weefsels nooit gestort of met de verkeerde zijde verwerken om ongelijkmatige structuur te voorkomen. Bij plafond en plint een blokkwast gebruiken, voor wanden een langharige vachtroller gebruiken.

Plakken van de Uitwendige hoeken

Het EKOTEX MAGNEET systeem kan niet doorlopend om de hoek worden geplakt. Het moet op de hoeken op maat worden afgesneden. De naden op de hoeken kunnen worden afgedicht met een hiervoor geschikte plamuur of er kan gebruik worden gemaakt van kunststof hoekprofielen.

Plakken van de Inwendige hoeken

De baan doorsnijden en wel zodanig dat het weefsel enkele millimeters overlappend door de hoek valt. Het materiaal voorzichtig in de hoek drukken en met een scherp afbreekmes lang een aandrukspatel of rei afsnijden.

Afwerking van Ekotex Magneet

Na voldoende droogtijd, wij adviseren ca. 24 uur, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden kan de droging langer duren, wordt een zijdeglans afwerking: EKOTEX ZIJDEGLANS of WHITEBOARD muurverf aangebracht.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren