Grenen Hout Beitsen | Grenen hout behandelen

Grenen hout is een Nederland een veelvoorkomende houtsoort, grenenhout is relatief zacht en hierdoor extra kwetsbaar. Het is dan ook belangrijk om grenen hout altijd te voorzien van de juiste bescherming. 

Waarom gebruiken wij veel Grenen hout

Het zijn betaalbare en effectieve houtsoorten, zijn gemakkelijk te bewerken en worden veel gebruikt om er schuttingen, tuinhuisjes en schuren van te maken.
Maar ook binnenhuis wordt grenen- en vurenhout veel toegepast voor betimmeringen en plafonds (schrootjes) en als constructiemateriaal. Vurenhout en grenenhout verven is noodzakelijk om er lang plezier van te hebben.

Waarmee moet ik Grenen hout behandelen?

Wij adviseren om grenen hout altijd te behandelen. Dit kan met een aflak maar ook met een Beits. Als we kijken naar Beitsverf dan adviseren wij om grenenhout te beschermen met Koopmans Beits, hierdoor zal de levensduur worden verlengd

Grenen hout voorzien van een Dekkende afwerking

Dit kan met Koopmans Perkoleum, deze beitsverf is verkrijgbaar in alle dekkende kleuren. Perkoleum kan direct worden aangebracht op kaal hout, hiervoor is niet eerst een grondverf of primer nodig.

Grenen hout afwerken met een transparante beits

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Dit kan met een semi-dekkende beits (Koopmans Ecoleum) of met Koopmans Perkoleum

Grenen hout natuurlijke afwerking

Hiervoor hebben we transparante beiste of impregneermiddel.

Grenen impregneren

Grenenhout zal extra moeten impregneren doordat het een relatief zachte houtsoort is, de meeste beitsen doen dit al. Door de beist een beetje te verdunnen zal het impregneren alleen maar makkelijker maken.

Grenen hout zwarte beitsverf

Grenen kan natuurlijk ook zwart gebeitst worden, met Koopans Ecoleum Zwart heeft u direct het beste product in huis. Maak jou grenen hout helemaal zwart.

Wat is Grenen hout en waar komt deze vandaan?

grenenhout komt van de fijnspar: Picea abies. Het is de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikte houtsoort.

De kleur van vuren is bleek tot witachtig geel met een zachte en grove tekening. Door (zon) licht wordt het geelbruin. Om verkleuring tegen te gaan en vochtindringing te voorkomen is grenenhout schilderen verstandig. Grenen is niet erg duurzaam: het kan slecht tegen indringend vocht. Grenen is een relatief makkelijk te impregneren, te verven, te beitsen houtsoort omdat de verf er goed in kan zuigen. Vurenhout verven kan de duurzaamheid aanmerkelijk vergroten. Het kwalitatief beste hout komt uit wat koudere gebieden (Siberië), waar de bomen trager groeien, met als gevolg een dichtere structuur.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren