Hardhout Olie of Hardhout Beits?

Wat is eigenlijks het verschil tussen deze 2 producten? Welk product moet ik kiezen om mijn hardhout te beschermen? Wij leggen dit graag uit met de bijbehorende producten er bij.

Wat is Hardhout?

Hardhout is super sterk en veerkrachtig (krimpt en zet uit) en kan voor diverse toepassingen gebruikt worden, waarbij het maken van constructies de meest gebruikte is. Je moet hierbij denken aan de bouw. Maar ook in de tuin vindt hardhout verschillende toepassingen, waarmee het ruim inzetbaar is. Om het hout in buitentoepassingen optimaal te beschermen dient het gebeitst of in olie gezet te worden. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij.

Beschemd olie of beits beter?

Olie is een stuk dunner en geeft hierdoor ook minder bescherming, Olie trekt weg in het hardhout zover dit kan (hardhout is erg hard) Beitsverf is wat dikker en geeft hierdoor een wat betere besherming, met beitsverf zijn er ook meer kleuren mogelijk dan Olie. Met Olie ga je vergrijzing tegen en geeft je 2 tot max 3 jaar bescherming.

Hardhout Beitsen | Welke beitsverf moet ik gebruiken? 

Wij levereren verschillende hoogwaardige producten waarmee hardhout uitstekend te beschermen is. Om hardhout te beschermen en tegelijkertijd alle ruimte te geven om te werken dient het hout met beits behandelt te worden. Beits zorgt voor een beschermende laag op hout zonder daarbij de de poriën van het hout af te sluiten, waardoor het hout nog steeds kan ademen. Bovendien is beits vocht regulerend, waarmee de levensduur van het hout verlengd wordt.

Harthout behandelen met Olie 

Naast Beits is er ook Olie olie. In de meeste gevallen wordt olie eerder gebruikt voor zachte houtsoorten die in de tuin gebruikt worden. De olie trekt bij zachte houtsoorten dieper in het hout, dan bij hardhout. Wie toch kiest voor het behandelen van hardhout met olie dient er rekening mee te houden dat de olie minder diep in de poriën trekt en daardoor minder bescherming tegen vocht en vuil geboden wordt. Een uitzondering hierop is hardhoutolie: deze olie is speciaal ontwikkeld voor hardhout dat door het gebruik van de olie optimaal beschermd wordt en beter bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden.

Hardhout Olie Kopen?

Hardhout olie is de beste toepassing voor het behandelen van Hardhout met een Olie. Kies daarom voor een van de hardhout olieen en ga direct aan de slag.

Hoe moet ik hardhout Olie aanbrengen?

Hardhout Olie is makkelijk aan te brengen met een verfspuit, dit hoeft niet een dure souit te zijn. De olie is al zo dun dat het net water is, je kunt er dus voor kiezen om een drukspuit te gebruiken.

Tropisch Hardhout Olie

De bankirai olie kun je goed gebruiken op tropisch hardhout, zodat je dat op een degelijke manier kunt beschermen. Tropisch hardhout olie voordelig online bestellen? De olie dringt diep door in het hout en zorgt vanuit daar voor de bescherming. Die is standaard waterafstotend en gaat vergrijzing tegen. Het hout blijft daarmee veel langer mooi, zodat je er jaren plezier van hebt. In de tussentijd hoef je er bovendien weinig naar om te kijken, waardoor het voor veel mensen een heel fijne en gebruiksvriendelijke keuze is.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren