Houten Vlonder Behandelen | Houten Steiger Beitsen

Ook de vlonder moet worden voorzien van een beschermlaag, afhankelijk van de houtsoort kan dit met een olie of een vernis.

Welk product ben ik nodig voor bankirai hout?

Dit is eigenlijks heel erg simpel, de bankiraiolie is hiervoor het meest geschikt. Deze olie gaat vergrijzing tegen en zal het hout beschermen tegen UV straling. De kleur zal mooi terugkomen en enkele jaren goed behouden blijven. Het hout is van zich zelf al behoorlijk hard een slijt en krasvaste laag is hierdoor niet nodig.

Wat is het verschil tussen een vlonder en terras?

Een vlonder bevind zich meestal rondom het water, een vlonder kan ook een terras zijn. 

Welke olie ben ik nodig voor hardhout.

Hiervoor is een hardhoutolie nodig, deze olie zal diep in het hout doordringen en hierdoor op de juiste manier beschermen tegen UV straling en vergrijzing.

Wat ben ik nodig voor een zachtere houtsoort?

Hiervoor adviseren wij een vernis of de koopmans impregneer olie

Hoe kan ik deze klus het beste aanpakken?

Je houten vlonder of terras heeft door het jaar heen veel te verduren door regen, zon en bijvoorbeeld natte bladeren. Ook zal onbehandeld hout vergrijzen door o.a. UV straling. Om ervoor te zorgen dat je houten vlonder of terras er toch altijd mooi verzorgd uitziet kun je het terras behandelen!!

Hoe pak ik dit aan?

Je houten vlonder of terras moet je altijd eerst goed reinigen, dit kan met b clean of een andere ontvetter. Veeg/schrob het terras goed schoon en gebruik hierbij wanneer nodig een ontvetter. Ook met een hogedrukreiniger kun je je terras schoonspuiten. Let op dat je niet te hard spuit aangezien de houtvezels los komen en er splinters kunnen ontstaan. Je terras moet schoon, vrij van stof, glad en vooral goed opgedroogd zijn. Dek meubels, tuinartikelen en planten af met afdekfolie om ze te beschermen tegen stof, verfspatten en –druppels. Na deze optimale reiniging kun je een beschermlaag aanbrengen op jou vlonder of terras.

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren