Wat is de beste muurverf?

Dit is een heel groot begrip. Wij zijn van mening dat er voor ieder project een product is. Er zijn heel veel soorten muurverf en elk merk heeft weer verschillende types. Maar dezelfde vragen blijven altijd terug komen.

  • Dekt deze muurverf in een keer?
  • Kan ik deze muurverf buiten gebruiken?
  • Wat gebeurd er met vlekken?
  • Kan ik deze muurverf in elke kleur krijgen?

Deze vragen zijn ongeveer de meestvoorkomende vragen omtrent muurverf.

Dekt deze muurverf goed?

Dit is afhankelijk van de ondergrond en de kleur die je gaat aanbrengen. Als je een muur wilt witten en deze muur is op dit moment zwart dan zal geen enkele muurverf dekken. Ook is het afhankelijk of er gerookt of gekookt is in deze ruimte.

Daarnaast ben je natuurlijk een goede muurverf nodig. Is je muur bijvoorbeeld al wit en wil je hem alleen even opfrissen, dan heb je aan een goedkope muurverf voldoende. Ga je van kleur wisselen? Dan kun je beter een iets duurdere pakken zodat hij ineens zal dekken.

Heb je kleine kinderen of een huisdier? Dan is het verstandig om een muurverf te nemen die tegen vlekken dan. Of zelfs een buitenmuurverf welke schobvast is.

Kan ik deze muurverf buiten gebruiken?

Dit is eigenlijks heel erg simpel. Een binnen muurverf kan niet buiten, andersom is geen probleem. Bijvoorbeeld de Sigma Superlatex of de Sikkens Alphatex IQ eventueel is de Epanol muurverf een uitkomst.

sigmatex-superlatex-matt

Wat gebeurd er met vlekken?

Hier moet je wel goed rekening mee houden. Heb je bijvoorbeeld kinderen die snel vlekken maken? Of heb je een huisdier? Ga dan voor een muurverf die je goed kunt reinigen. Dan moet je denken aan de

 • Sigma sigmacryl universal
 • Sigma superlatex
 • Sikkens alphatex IQ
 • Epanol muurverf

sikkens_alpha_collage

Kan ik deze muurverf in elke kleur krijgen?

Muurverf is in bijna elke kleur te mengen. Het probleem is alleen dat er bij donkere kleuren enorm veel kleurpasta in gaat. Dit maakt een donkere kleur vaak erg duur. De lichte kleuren zal niet zo heel veel pigment in gaan dit zal dus een stuk goedkoper zijn.

Kan ik het beste Sikkens Muurverf of Sigma Muurverf bestellen?

Dit zijn allebij twee top merken welke weinig van elkaar onderdoen.