Bezig met laden...

Flow control

Niet op voorraad
SKU
Flow control

Voorkom verfproblemen

Van al onze producten heeft FlowControl de meeste invloed op het resultaat van jouw schilderwerk. De viscositeit van verf bepaalt namelijk mede de kwaliteit van de aangebrachte verflaag. Te dikke verf kan onder andere leiden tot rimpelvorming, het schroeien van verf, zakkers en barsten. Verdunde verf kan leiden tot glansverlies, verminderde laagdikte, dus minder bescherming en tot zichtbare kleurverschillen. Bovendien veroorzaakt verdunde verf druipers wanneer de temperatuur in de loop van de dag toeneemt.

Verfproblemen

Onverdund, maar toch soepel

Schilderen op steiger

FlowControl stelt je in staat om onverdund de verf aan te brengen, ook al is de verf in je pot stroperig, want met de FlowControl wordt de verf lekker soepel om te verwerken. En uiteindelijk verwerk je de verf precies zoals het bedoeld is door de verfproducent.


Werking

FlowControl is een verfemmer die op basis van het au bain-marie principe verf verwarmt naar de ideale temperatuur voor verwerking. De temperatuur stel je eenvoudig in tussen +/- 15 en 30⁰C en kun je aanpassen voor het type verf waar je mee werkt. De oplaadbare accu geeft je tot maximaal 8 uur per dag verwarmde schildertijd. Door lichtgewicht materialen te gebruiken, een speciaal hengsel toe te passen en niet meer dan 0,75 L verf tegelijk erin te plaatsen is FlowControl nauwelijks zwaarder dan een normaal strijkvaatje.

Hildering Flow-Control

Toepassing

De FlowControl is zowel binnenshuis als buiten te gebruiken. Niet alleen in de koude wintermaanden, ook in de herfst en lente zelfs tijdens de koude ochtenduren in de zomer. Eigenlijk gebruik je de FlowControl elke keer wanneer je anders wilde gaan verdunnen, omdat je verf niet goed vloeit. Vooral oplosmiddelhoudende verfsystemen (alkyd verven en lakken), maar ook watergedragen verfsystemen (acryl verven en lakken) en lijnolieverven kunnen profiteren van de verwarmde FlowControl.

Ideaal toepasbaar voor woningonderhoud, onverwarmde (nieuw)bouwprojecten, onderhoud aan schepen, schilderwerk in loodsen en overig schilderwerk waarbij een goede vloei van belang is.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Flow control
Uw waardering