Goudhaantje schildersmateriaal | Goudhaantje non paint | Van dams Kwasten schilders materialen

Goudhaantje is een absoluut topmerk als het om schildersmateriaalen gaat schilders en vakmannen gebruiken Goudhaantje op professionele basis. Goudhaantje is een onderdeel van van dams kwasten, van dams kwasten is een topmerk in de schilderswereld welke een groot deel van de schilders en groothandels bedient van kwasten en rollers. Van dams schilders materialen online kopen?

Goudhaantje historie

De doe-het-zelfmarkt wordt overgenomen door lagelonenlanden en de vraag naar kwasten in de markt wijzigt. In de schildersbranche komen veel eenmanszaken (ZZP’ers) op en deze zijn voor een verkooppraatje niet makkelijk te bereiken. De omzet daalt ieder jaar een beetje, alle inspanningen ten spijt. Het wordt tijd voor een nieuwe opzet. Het besluit valt in 1997. Er wordt een nieuwe lijn van kwaliteitsproducten opgezet, die leidt tot het merk “Goudhaantje”. De schilder reageert enthousiast op dit kwalitatief betere product en de omzetten beginnen weer te stijgen.In 1978 vierde Van Dam’s Kwastenfabriek zijn gouden jubileum: 50 jaar. Naast een feest was er ook behoefte aan meer omzet. Toen werd de actie van het Goudhaantje bedacht. Deze actie heeft twee jaar geduurd en ook daarna bleven klanten vragen de actie Goudhaantje te herhalen. De naam en de actie sloegen zo goed aan dat we onze nieuwe serie handgemaakte vakkwasten naar deze actie zijn gaan noemen. “Goudhaantjes” dus.

Goudhaantje onderdeel van dams kwasten

Goudhaantje is een merk en dus een onderdeel van van dams kwasten, van dams kwasten leverd aan de professionele merk verschillende kwasten en rollers van de hoogste kwaliteit

Van dams kwasten historie

De Kwastenfabriek begon in 1928 in Culemborg. Voor die tijd was er al een Culemborgse Borstelen Kwastenfabriek actief in de binnenstad. Maar toen die verhuisde nabij Eindhoven bleef een aantal borstel- en kwastenmakers in Culemborg achter zonder werk. Onder hen voorman Eduard Benda. Om brood op de plank voor zijn gezin te houden zocht en vond hij een oplossing bij zakenman Harrie van Dam. Diens oudste zoon, Louis, begon samen met Eduard een nieuw kwastenfabriekje. Toen Louis een paar jaar later het leger in ging, nam zijn broer Kees van Dam het roer over.

Waar staat goudhaantje en van dams kwasten voor?

Alle Goudhaantje® kwasten zijn vervaardigd van de allerbeste beschikbare grondstoffen. De ambachtelijke vervaardiging door goed opgeleide kwastenmakers alsmede de strenge kwaliteitscontroles gedurende het productieproces garanderen een hoge gelijkblijvende kwaliteit van alle producten.
Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren