ThermoShield Muurverf 

Producten welke een keramische filter geven aan jou geven. ThermoShield is zowel binnen als buiten toepasbaar en is van absolute topkwaliteit. ThermoShield zal energie besparend optreden.

We hebben de afgelopen jaren de ThermoShield keramische filters meer specifiek gemaakt in verschillende producten. Zo is er een uitvoering ontwikkeld voor houttoepassingen of voor historische gebouwen. Voor de utiliteitsbouw is recentelijk het product Lumen ontwikkeld welke door haar hoge mate van diffuse lichtreflectie een aanzienlijke besparing realiseert op de aanschaf en onderhoud van armaturen of op het terugdringen van energiekosten. Ook voor badkamers en vochtige ruimten hebben we het keramisch filter intensiever en meer specifiek gemaakt voor dergelijke condities.

Historie Thermo Shield

De basis van ons product is keramische filtertechnologie die is voortgekomen uit de ruimtevaarttechnologie.
NASA ontwikkelde voor het hitteschild van de spaceshuttle een keramisch filter, gebaseerd op microscopische kleine vacuüm kogeltjes. Deze zorgden ervoor dat de immense hitte door wrijving buiten bleef en de voor mensen leefbare temperatuur binnen in de shuttle aangenaam bleef.
Een dubbele hightech functie dus!

Thermoshield keramische filter technologie heeft een aantal belangrijke eigenschappen. Zo zorgt het in huis voor een betere warmte distributie, heeft schimmel geen grip op het product en is het goed te gebruiken voor mensen met allergieën.

Onze producten zijn allemaal gebaseerd op deze technologie en dubbelfunctie.
Het Duitse bedrijf SICC in Berlijn produceert deze producten, made in Germany dus.

ThermoShield Muurverf Duurzaam?

Duurzaamheid is een breed begrip, maar volgens ons komt het er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

Om te beschermen en te behouden wat voor de volgende generaties belangrijk is, richt ThermoShield zich op alle facetten van duurzaamheid. We kijken dus naar iedere stap in het productieproces: van de grondstofwinning tot aan de afvoer van producten aan het einde van hun levensduur. ThermoShield heeft alles in zich om het milieu te ontzien en tegelijkertijd de levensduur te verlengen van alles wat we beschermen.

ThermoShield Greenguard Gold certificaat

De producten van ThermoShield zijn bekroond met het GREENGUARD GOLD certificaat.
Hiermee voldoen zij aan de strengste standaarden voor een lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOS). ThermoShield wordt aanbevolen voor gebruik in zowel de particuliere sector als de utiliteitsbouw (fabrieken, kantoren, scholen, ziekenhuizen enz.).

Hoe werkt ThermoShield

ThermoShield is een hightech keramisch filter. Het filter heeft een substantiële , positieve invloed op de temperatuur, vochthuishouding, lichtbeleving en akoestiek. Het keramisch filter is ultra dun, extreem sterk en elastisch en is zowel binnen als buiten toe te passen. Het is een Greenguard gecertificeerd milieuvriendelijk systeem met een zeer lange levensduur (20 jaar is geen uitzondering). Met eigenschappen, die zowel het comfort en binnenklimaat van een gebouw verbeteren alsmede de energiekosten verlagen.

ThermoShield laadt zich niet statisch op. Daardoor zijn nicotine- en vuilafzettingen gering en het weinige vuil dat zich mocht hechten kan gemakkelijk met lauw water en reinigingsmiddelen verwijderd worden. ThermoShield is daarom ideaal voor ruimten die gevoelig zijn voor veel  vuil en vocht, zoals trappenhuizen, openbare ruimten, hotels en restaurants, scholen en ziekenhuizen. Mensen met een allergie kunnen ThermoShield zonder probleem gebruiken, omdat er geen weekmakers en nauwelijks oplosmiddelen inzitten; er komen dus geen schadelijke dampen vrij. Sterker nog, het binnenklimaat wordt door ThermoShield vaak verbeterd en dat zal de allergiepatiënt alleen maar ten goede komen.

Het keramische filter is samen met andere bestanddelen vloeibaar gemaakt zodat het makkelijk verwerkbaar is op buiten en binnenmuren alsook op daken, immers de grootste oppervlakken hebben te maken met zon, warmte, vocht, geluid en licht. Klinkt een vloeibaar filter misschien vreemd in de oren, niet als je je bedenkt dat alle zonnebrand artikelen flinterdunne, vloeibare UV-filters bezitten.

Effecten van ThermoShield producten zijn: een flinke besparing op energiekosten, het buiten houden van de (zonne)hitte in de zomer, het vasthouden van warmte in de winter, het buiten houden van doorslaand vocht, het reguleren van waterdamp, geluiddemping en een hogere lichtopbrengst doordat het een zeer hoge diffuse reflectiewaarde heeft, gelijk aan dat van sneeuw in de bergen op een zonnige dag.

Last but not least biedt het keramische filter een brandvertragende werking conform de EN 13501-1 normering (B voor binnen resp. C voor buiten).

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren