Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

Bakstenen muur verven

Bakstenen muur verven
Geplaatst op 28-9-2023 door Johan verfmenger

Snel naar

Bakstenen muur schilderen.

Wil jij je bakstenen muur schilderen? Dat kan! En in deze blog lees je daar alles over. Een bakstenen muur schilderen kan een opvallende verandering aan je ruimte toebrengen, zowel binnen als buiten. Als je nou je bakstenen muur binnen schildert of buiten schildert in deze blog lees je de verschillen en wat je nodig zal hebben voor een bakstenen muur schilderen. Met de juiste voorbereiding en zorgvuldig schilderwerk heeft jouw bakstenen muur binnenkort een geweldige nieuwe look. Dus, waar wacht je nog op?
Pak je verfkwast en transformeer die bakstenen muur in het pronkstuk van je in- / exterieur!

Bakstenen muur verven.

Een bakstenen muur verven vereist een goede voorbereiding. Dit is de sleutel tot een mooi resultaat, daarom hebben we alles voor jou op een rijtje gezet! Begin eerst met het grondig reinigen van je bakstenen muur. Verwijder stof, vuil en eventuele losse bakstenen en/of mortelresten. Doe dit met een borstel of hogedrukreiniger, belangrijk is wel dat je de bakstenen muur volledig laat drogen voordat je begint met verven. Een bakstenen muur verven is helemaal niet moeilijk zolang je weet wat je doet. Voordat je de bakstenen muur kunt verven is het dus ook handig om eventuele scheuren of gaten in de bakstenen te vullen met de geschikte vulmiddelen. Laat dit vervolgens wel drogen voordat je begint met je bakstenen muur verven. Als laatste wil je de vloer en andere omliggende oppervlakken met een plastic zeil of kranten bedekken om zo verf spatten te voorkomen.
Als je daar nog iets voor zoekt bieden wij u onze VP Afdekfolie aan. Hieronder vind u producten die u gegarandeerd zullen helpen bij deze klus:

VP Afdekfolie Dun
VP Verfemmer Hard PVC 8 liter
VP Verlengsteel

Bakstenen muur schilderen buiten

Als je je bakstenen muur wilt schilderen is het wel belangrijk de juiste verf te gebruiken. Houd er dus rekening mee dat een bakstenen muur schilderen buiten andere verf nodig zal hebben dan als je je bakstenen muur binnen schildert. Dit geldt overigens ook voor de voorstrijk die je wilt gebruiken voor het schilderproces. Een bakstenen muur buiten krijgt veel meer te verduren. Zo wordt de bakstenen muur buiten dagelijks blootgesteld aan wind, regen en temperatuurverschillen. Hier heb je dus ook een speciale verf voor nodig. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het weer op het moment van de bakstenen muur schilderen buiten. Zo wil je niet in een regenachtige week je bakstenen muur schilderen. Je wilt ook het liefst een moment kiezen wanneer het tussen de vijf en vijfentwintig graden Celsius is, zodat de muurverf op je bakstenen buitenmuur het best verwerkt. De verf zal ook moeten drogen dus graag wil je ook de dag daarna soortgelijk weer hebben.Sigma Facade Topcoat Ecoplus soft satin 2.5 liter
Pastolex Super Mateffect
Pastolex Borasca Mat

Bakstenen muur schilderen binnen

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je bakstenen muur binnen wilt schilderen. Een bakstenen muur binnen geeft een coole industriële look. Gelukkig is een bakstenen muur schilderen binnen veel makkelijker dan buiten. Je hoeft namelijk met veel minder dingen rekening te houden. Voordat je begint met je bakstenen muur verven wil je eerst de muur schoonmaken en eventuele gaten en scheuren reparen. Dan moet de muur drogen en afgeplakt worden met een afplaktape. Als dat is gebeurd wil je een voorstrijk gebruiken zodat de zuigende werking van de bakstenen muur gefixeerd wordt. Daarna wil je een muurverf kiezen op waterbasis. Zorg bij het bakstenen muur schilderen binnen ook voor een juiste kamertemperatuur. Dit zit tussen de tien en twintig graden Celsius. Houd er na het schilderen van de bakstenen muur binnen ook rekening mee dat de muur moet uitharden en dat je de muur de eerste week nog niet intensief gebruikt.
VP Extra Mat 2.5 liter
Sigma Expert Supermat
VP Dekkende Voorstrijk Ral 9010

Stenen muur verven

Wil jij je bakstenen muur verven? Geen probleem! Een stenen muur verven is hartstikke makkelijk met de juiste verf die wij verkopen op onze site.
Als je de stenen muur gaat verven wil je eerst wel de juiste voorstrijk aanbrengen om de zuigenwerking van het steen weg te halen.Daarna kun jij je bakstenen muur verven. Breng gemakkelijk de verf aan met een verfroller en handel de hoekjes af met een verfkwast. Laat de eerste verflaag dan drogen en begin dan met de tweede laag. Als die er opzit heb jij succesvol je stenen muur geverfd. Laat je stenen muur wel eerst een week uitharden voor een duurzame werking!


Welke verf op baksteen?

Wil jij een bakstenen muur verven maar vraag je je af welke verf op baksteen gebruikt moet worden? Dan heb je de juiste plek gevonden.Welke verf je op baksteen moet gebruiken hangt af van waar de bakstenen muur zich bevindt. Is de bakstenen muur binnen of buiten? Op basis daarvan zul je een andere keuze in verf moeten maken.

Welke verf voor bakstenen binnenmuur?

Bakstenen binnenmuur heeft niet veel vereisten op het gebied van welke verf je moet gebruiken. Voordat je je bakstenen binnenmuur kunt verven zul je eerst een voorstrijk moeten aanbrengen om de zuigende werking van het baksteen te fixeren. Denk hierbij aan onze VP dekkende voorstrijk. Deze heeft de volgende punten.

  • Makkelijk te verwerken
  • Stopt de zuiging
  • Verspuitbaar
  • Wit en veelgekozen mengkleuren
  • Niet voor extreem harde ondergronden
  • Niet voor extreem zuigende ondergronden

Deze voorstrijk is dus geschikt voor uw bakstenen binnenmuur. En voor muurverf zelf hoeft er alleen maar rekening mee te houden dat de muurverf op waterbasis is. Deze binnen muurverf is er op onze site in alle kleuren wel te krijgen en kun je makkelijk grote oppervlakten mee schilderen.

Welke verf voor bakstenen buitenmuur?


Voor een bakstenen buitenmuur heb je wel een andere verf nodig. Deze verf krijgt namelijk te maken met allerlei weersinvloeden en temperatuurverschillen. Je hebt nu een buiten muurverf nodig. Daarom raden wij jou de Pastolex super mateffect aan. Deze staat te koop onze website en beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Schrobklasse 1
  • Makkelijk te verwerken
  • Goed verspuitbaar
  • Waterdamp doorlatend


Deze latex muurverf zal er dus voor zorgen dat jouw volgende schilderproject een makkie wordt. Deze verf hecht erg goed aan metselwerk en is dus de beste keuze voor een verf voor een bakstenen buitenmuur.

Primer voor bakstenen muur

Primer voor bakstenen muur? Dat is helemaal niet nodig! Zoals eerder benoemd heb je een voorstrijk voor je bakstenen muur nodig. Er is dus geen primer voor bakstenen muur maar een voorstrijk. De twee lijken wel erg op elkaar het verschil is dat primer er voor zorgt dat de verf beter hecht en voorstrijk er voor zorgt dat de ondergrond een minder zuigenende werking heeft. Beide producten worden voor het schilderen aangebracht. Dus voor het verven van je bakstenen muur heb je geen primer nodig maar voorstrijk. Dit komt omdat bakstenen een zuigende werking hebben, een primer zal hier niet tegen beschermen maar een voorstrijk voor bakstenen muur wel. Als je niet iets doet tegen de zuigende werking zal er in de latere stappen van de schilderklus wat mis gaan bij het schilderen. De verf wordt dan opgezogen in de bakstenen wat voor een ongewenst resultaat zorgt. Hieronder vind u drie producten die wij aanraden als voorstrijk voor u bakstenen muur.


VP Dekkende Voorstrijk Ral 9010
VP Extra Mat 2.5 liter
Sigma Sigmafix Universal Voorstrijk

Hoe schilder je een bakstenen muur?

Nu is het tijd voor het echte werk! Tijd om dit klusje aan te pakken. Vraag jij je af: ‘’Hoe schilder je een bakstenen muur?” In dit stappenplan leggen wij tot in de puntjes uit hoe jij je bakstenen muur moet verven. Dus na het volgen van dit stappenplan ziet jouw bakstenen muur er weer picobello uit!

Stap 1. Reinig de muur: zorg ervoor dat de muur schoon is verwijder stof, vuil en eventuele losse stukjes baksteen. zorg er ook voor dat vlekken en schimmel verwijderd zijn.

Stap 2. Schuren: Als de muur goed schoon en droog is, kun je beginnen met schuren. Dit zorgt ervoor dat de ruwe structuur van de baksteen wat afzwakt wat weer voor een betere hechting zorgt

Stap 3. repareer beschadigingen: Repareer van tevoren ook eventuele gaten of scheuren met een vulmiddel. Houd er wel rekening mee dat als je een buitenmuur schildert dat niet elk vulmiddel daar geschikt voor is

Stap 4. Randen afplakken: Plak nu de randen van de gebieden die je niet wilt schilderen af, kozijnen bijvoorbeeld.

Stap 5. Voorstrijk aanbrengen: Breng nu de voorstrijk aan. Het is belangrijk dat je een voorstrijk aanbrengt in plaats van een primer. De voorstrijk zorgt ervoor dat de zuigende werking van de bakstenen muur verdwijnt.

Stap 6. Verf aanbrengen: Als de voorstrijk gedroogd is, kun je beginnen met verven! Doe dit geleidelijk met een verfroller en werk de hoekjes af met een kwast.

Stap 7. Tweede laag: Laat de eerste laag volledig drogen en breng dan een tweede laag aan voor een diepere kleur en betere hechting.

Stap 8. Opruimen: ruim al het gebruikte materiaal en het afval op nadat je klaar bent met de klus. En verwijder zorgvuldig de afplaktape.

Stap 9. Uitharden: Als dat allemaal klaar is dan ziet jouw bakstenen muur er weer spik en span uit! Maar laat je bakstenen muur wel eerst een week uitharden voordat je hem weer normaal gebruikt. Dit zorgt voor een duurzame afwerking.


Verfmenger.com


Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!Over de auteur:Johan Postma de verfmenger


Johan

Johan heeft al meer dan 40 jaar ervaring en heeft het mengen van verf bijna uitgevonden. Vandaar ook de naam 'De Verfmenger'. Zijn kennis is, doordat hij meer dan 40 jaar in het vak zit, van een hoog niveau. Johan geeft dagelijks advies over verf aan klanten in De verfmengerwinkel in Leeuwarden, ook mengt hij daar nogsteeds alle verven opkleur! Johan heeft veel verstand van verf maar Johans specialiteit is en blijft echter het op kleur mengen van verf.

linked in
youtube
facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen