Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

Beste verf voor binnen - Welke verf voor binnenf

Beste verf voor binnen - Welke verf voor binnenf
Geplaatst op 7-3-2022 door Marco verfspecialist

Snel naar

Beste verf voor binnen - Sikkens binnenverf

Wij weten dat het kiezen van de juiste verf voor uw huis moeilijk kan zijn, maar met onze handige tips kunt u de perfecte verf vinden. Of het nu gaat om een Sikkens binnenlak of een Sigma aflak, wij kunnen u helpen de beste keuze te maken voor uw binnenschilderwerk. Vergeet niet om bij het winkelen voor binnenverf rekening te houden met slijt- en krasvastheid, verwerking, vergeling, droging en huidvetbestendigheid.  Als er nog iets anders is dat u nodig hebt om uw muren, deuren of kozijnen met succes te verfraaien - laat het ons weten! Op zoek naar de beste Sikkens verf voor binnen?


Waar moet de beste binnenverf aan voldoen?

Kortom, wanneer u voor uw project binnenverf kiest, moet u rekening houden met slijt- en krasvastheid, verwerkingstijd, vergeling, droogtijd en huidvetbestendigheid. Met de juiste verfkeuze kunt u een mooie frisse look creëren die jarenlang meegaat. Het is altijd het beste om een professional te raadplegen voordat u een type binnenverf of lak kiest, wij kunnen u hier uiteraard bij helpen. Eén ding is zeker - een investering in een kwaliteitsproduct betaalt zich na verloop van tijd terug met betere prestaties en langduriger effecten. 

  • Slijt en krasvast
  • Huidvet resistand
  • Soepele verwerking
  • Product is duurder


Nadelen Doe-Het-Zelf binnenverf of lak

In de Doe-Het-Zelf markt draait alles op prijs. Binnen verf zal hierdoor minder slijt en krasvast zijn en niet of minder bestand tegen huidvet.  

  • Minder slijtvast
  • Niet bestand tegen huidvet
  • Onprettige verwerking
  • Banen en strepen



Advies van de professional

Wij adviseren altijd om binnen verf op waterbasis te nemen. Dit is om vergeling te voorkomen. Een professionele binnenverf is huidvet resistand en zeer slijt en krasvast. Eventuele verkleuring is uitgesloten in combinatie met een prettige verwerking. Een professionele binnenverf kan moeiteloos worden gebruikt voor een trap of binnen deur.


Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
VP Platina Aqua Satin
Nelf Xcellent Resist Satin

Waar moet ik om denken bij een aflak voor binnen?


De aflak moet slijtvast en krasvast zijn en bestand tegen huidvet. Slijt en krasvast spreekt voor zich, huidvet resistant is een begrip die je misschien minder vaak voorbij horen komen. Een binnen aflak wordt meestal gebruikt op deuren en kozijnen. Dit zijn objecten welke vaak betast worden door vette vingers. Huidvet vreet  de lak weg en dit kan na verloop van tijd de lak aantasten. Sikkens Rubbol Rezisto producten hebben dit probleem niet, hierdoor blijft de lak mooi.

  • Slijt en krasvast
  • Huidvet Resistant
  • Vergeling


    Welke keuze moet ik maken?

    Er is 1 belangrijke keuze die de schilder moet maken voor kiezen van de beste verf voor binnen. Wil je een verf op waterbasis of alkyd basis? Beide lakken hebben voor en nadelen. Watergedragen verf is wat lastiger te verwerken, maar zal absoluut niet vergelen. Alkydverf stinkt maar heeft een super mooie vloeiing en is hierdoor makkelijk te verwerken.


    Welke watergedragen aflakken zijn geschikt voor binnen?

    Sikkens Rubbol BL Rezisto producten zijn de meest verkochte watergedragen aflak van Sikkens. Sikkens Rezisto zijn kras en slijtvast en kunnen uitstekend tegen huidvet, vandaar ook de naam rezisto. Sikkens Rubbol Rezisto is verkrijgbaar in verschillende varianten. Sikkens rezisto verf en lak kan dan ook uitstekend gebruikt worden voor het lakken van een trap.

    Daarnaast heeft Sikkens nog een speciale primer uitgebracht welke in combinatie met de Sikkens Rezisto producten het beste resultaat zal opleveren. Dit is de Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer

    Zijn er naast de Sikkens BL Rezisto Producten nog andere watergedragen aflakken voor binnen?

    Sikkens heeft nog een aantal zeer duurzame aflakken ontwikkeld die worden beschouwd als de beste verf voor binnen. Het gaat hierbij om de volgende twee aflakken welke vergelijkbaar zijn met de Sikkens Rubbol Rezisto, maar toch net even anders. Sikkens Rubbol BL Magura matte aflak voor binnen. Deze aflak is uniek doordat hij fluweel mat is en toch supersterk. Sikkens Magura is slijt en krasvast en hierdoor geschikt voor al het binnen werk, natuurlijk zal hij niet vergelen en blijft hij mooi mat.

    Sikkens Rubbol BL Satura is nog duurzamer en beter bestand tegen krassen. Sikkens Rubbol BL Satura is nog duurzamer dan de Sikkens Rezisto producten, dit maakt de Sikkens Rubbol BL Satura zeer geschikt voor trappen en vloeren die veel belast worden. Naast dat de verf op waterbasis is zal hij ook niet vergelen waardoor de gekozen kleur ook mooi zal blijven.

    • Slijt en krasvast
    • Extra duurzaam
    • Watregedragen


    Ik wil binnen niet op waterbasis schilderen kan dat?

    Jazeker, er is een aflak welke op alydbasis is die uitstekend binnen gebruikt kan worden. Het gaat hierbij on de Sikkens Rubbol Finura, dit is een slijt en krasvaste aflak met een donkervergelingsbestand. Hierdoor is de kans van vergeling een stuk kleiner en dus prima geschikt voor binnen. De Sikkens Rubbol Finura is verkrijgbaar in zijdeglans en hoogglans.

    • Slijt en krasvast
    • Duurzaam
    • Geschikt voor binnen
    • Alkydbasis
    • Makkelijk te verwerken
    • Donkervergelings bestand
    • Zijdeglans
    • Hoogglans


    Hoe kan verf binnen vergelen?

    Dit komt door het stofje wat alkyd heet, hoe meer alkyd er in de verf zit hoe groter de kans op vergeling. Alkydverf heeft veel voordelen maar de vergeling is wel een absoluut nadeel. Gelukkig doet zich dit probleem buiten niet voor. Wil je er zeker van zijn dat jou verf niet zal vergelen? Kies dan voor watergedragen aflak.

    Welke verf kan het beste tegen huidvet. Huidvet resistante lak en verf?

    Wat is de beste verf tegen huidvet? Er zijn verschillende watergedragen lakken welke goed tegen huidvet kunnen door een speciale samenstelling. Gebruik je een verf of lak welke niet bestand is tegen huidvet? Dan is de kans groot dat de lak binnen en aantal weken aangetast zal worden. Wat er simpelweg gebeurd is dat de combinatie van vuil zweet en huidvet diep in de lak doordringt en kapotmaakt. Je krijgt dan van die lelijke vlekken precies op het punt waar je de deur of het kastje vastpakt. Voor ons is het duidelijk, gebruik een huidvet resistente lak of verf zoals Sikkens rubbol bl rezisto satin voor een optimaal resultaat.

    Waar moet ik op letten bij het kiezen van een Sikkens binnenverf

    Voor binnen adviseren we altijd een watergedragen verf. Dit is ook het geval bij Sikkens binnenverf, deze vergeelt namelijk niet en is van de hoogste slijt en krasvastheid.

    Tegenwoording is het advies altijd een watergedragen binnen verf, je moet er toch niet aan denken dat je mooie witte trap na een jaar helemaal vergeeld! Ook de verwerking is prettig, geen stank meer in huis tijdens en na het verwerken.

    Voordelen Sikkens binnenverf

    Sikkens binnen verf heeft een aantal voordelen, naast een zeer prettige verwerking zijn de Sikkens producten ook nog eens verkrijgbaar in elke mogelijke kleur. Dit is toch helemaal top om je huis helemaal te stylen. Naast binnen verf is er ook nog Sikkens verf voor buiten. Hierbij de vornaamste voordelen op een rijtje.

    • Slijt en krasvast 
    • Geen vergeling
    • Huidvet resistand
    • Snelle droging
    • Geur neutraal


    Slijt en krasvaste Sikkens binnenverf?

    Het belangrijkste is dat een binnenverf slijt en krasvast is, hierdoor kan de verf prima gebruikt worden voor een trap of voor deuren en kozijnen. Sikkens binnenverf zijn zeer slijt en krasvast en hierdoor ideaal voor elke binnenklus .

    Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss
    Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat
    Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin

    Sikkens binnen verf is bestand tegen huidvet

    Huidvet is voor verf en lak een absolute plaag. Hier zit namelijk een stofje in welke na het veelvoudig aanraken (vastpakken) de verf oplost. Hierdoor ziet het schilderwerk er niet meer uit en moet je opnieuw schilderen. Bij Sikkens binnenverf is dit gelukkig niet nodig, Sikkens binnenverf is namemelijk goed bestand tegen huidvet.

    Welke Sikkens binnenverven zijn er?

    Het verschil zit hem voornamelijk in de glans, de kwaliteit van de Sikkens binnenverf is bij onderstaande producten zo goed als gelijk.

    Uiteraard kunnen wij de Sikkens producten mengen in elke mogelijke kleur met 1 van onze Sikkens mengmachines.

    Waarmee kan ik het beste Sikkens binnenverf aanbrengen?

    Sikkens verf op waterbasis kun je het beste aanbrengen met een synthetische kwast of een roller geschikt voor watergedragen verf.  

    Sikkens binnenverf voor de trap


    Uiteraard is Sikkens binnenverf geschikt voor het verven van de trap. De Sikkens watergedragen lakken zijn namelijk zeer slijt en krasvast en kunnen goed tegen een stootje.

    Waar kan ik Sikkens binnenverf gebruiken?

    Sikkens binnenverf is overal geschikt binnenshuis. Dit komt doordat de producten zeer slijt en krasvast zijn en goed tegen huidvet bestand zijn.


    Zijn er nog meer aflakken van andere merken voor binnen?

    Natuurlijk zijn er ook andere merken die uitstekende lakken produceren op alkyd en waterbasis. Wij hebben er echer voor gekozen om de Sikkens lakken goed onder de loep te nemen. Wil je meer weten over andere watergedragen lakken? Klik dan op de foto hieronder en bekijk ons complete assortiment.


    Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!


Over de auteur:



Marco Postma verfspecialist


Marco

Marco is dé specialist als het gaat om verf. Met zijn jarenlange ervaring in de verfwereld heeft hij uitgebreide kennis van alles wat met verf te maken heeft, van verf kleuren tot verfproducten Marco heeft er verstand van. Marco heeft al meer dan 20 jaar ervaring en heeft meerdere certificaten aan de Sikens Academie behaald. Marco staat ook dagelijks in contact met verschillende verflaboratoria, waardoor hij altijd op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen in de verfindustrie. Marco deelt zijn jarenlange ervaring met verfproducten en zijn kennis over verf in onze blogs




Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen