Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

Beste verf voor buiten: wat is de beste buitenverf?

Beste verf voor buiten: wat is de beste buitenverf?
Geplaatst op 8-3-2022 door Marco verfspecialist

Snel naar


Beste verf voor buiten - Sikkens buitenverf

Nadat u de verschillende beschikbare producten en de specifieke behoeften van uw woning hebt bekeken, zou u een weloverwogen beslissing moeten kunnen nemen over welke buitenverf het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing. Welke u ook kiest, zorg ervoor dat u grondig onderzoek doet en rekening houdt met alle factoren die de levensduur en prestaties van het product kunnen beïnvloeden. Sikkens en Sigma zijn beide hoogwaardige producten met een superieure weerbestendigheid, maar er zijn ook vele andere uitstekende verfmerken op de markt. Uiteindelijk komt het erop aan uit te zoeken wat voor u het beste werkt en wat binnen uw budget past. Dus, als u zich afvraagt wat de beste aflak of verf voor buiten is, is er geen pasklaar antwoord, maar door te kijken naar recensies, advies van professionals en inzicht in uw eigen behoeften kunt u een goede keuze maken!


Waar moet een goede buitenverf aan voldoen?

Een goede professionele buitenverf moet aan veel eisen voldoen om succesvol te zijn. Zoek niet alleen naar een verf die lang meegaat, maar ook naar een verf met UV-filters en een optimaal glansbehoud. Een kwaliteitsverf moet ook bestand zijn tegen de extreme weersomstandigheden van moeder natuur. Raadpleeg bij uw onderzoek eventueel onze klantenservice die u kunnen helpen bij de beoordeling van elk product dat voorbij komt. 

 • Hoogwaardig bindmiddel
 • UV filter
 • Levensduur tot wel 10 jaar
 • Product is duurder


Waarom is een Doe-Het-Zelf verf of lak niet de juiste kwaliteit

In de Doe-Het-Zelf markt draait alles op prijs, er worden goedkopere grondstoffen gebruikt waardoor de levensduur veel korter zal zijn dan bij een professionele buitenverf.  

 • Goedkope bindmiddelen
 • Verkleurd in de zon
 • Glans gaat er snel af
 • Levensduur van 4/5 jaar


Advies van de professional

Elke woning is weer anders. Er worden verschillende houtsoorten toegepast. Er kan houtrot of een andere problemen zijn. Uiteindelijk is de ligging ook van toepassing, komt er veel zon of staat de woning op het noorden.
Wil jij weten wat de beste verf voor buiten is voor jouw huis? Laat je dan adviseren door onze professionals. 

Sikkens Rubbol XD High Gloss
Nelf Nelfalite Titan SB
Drenth Sublime SB


Beste Sikkens verf voor buiten

Kortom, Sikkens verven zijn een uitstekende keuze voor buitenprojecten en renovaties. Wanneer u overweegt een verflaag voor buiten te gebruiken, kunt u kiezen uit een paar verschillende soorten Sikkens-verf. De beste twee opties voor buitenklussen zijn Sikkens Rubbol Xd Hoogglans en Sikkens Rubbol Sb. Met deze twee producten bent u verzekerd van een langdurige bescherming tegen de elementen en een mooie kleur die bestand is tegen verbleken of slijtage na verloop van tijd. Als professionele schilders die met deze producten hebben gewerkt, kunnen wij bevestigen dat ze een ideale optie zijn voor het schilderen van de buitenkant van uw huis! Probeer ze vandaag nog en zie de ongelooflijke resultaten die ze kunnen bieden!. 


Wat is de beste aflak voor buiten?


Wij hebben een aantal top aflakken geselecteerd die worden vergeleken op ervaringen van ons en onze schilders. Wij krijgen als verfspecialist dagelijks waardevolle feedback van onze schilders en vakmannen. Voor buiten gebruiken we eigenlijk altijd hoogglans, dit doen wij doordat hoogglans verf vaak duurzamer en makkelijker reinigbaar is.
We beginnen met het beste product van Sikkens, dit is de Sikkens Rubbol XD High Gloss wat ons betreft is dit het beste product voor buiten.

 • Levensduur tot 10 jaar
 • UV filter
 • Elke mogelijke kleur
 • Optimaal glans en kleurbehoud
 • Verwerkbaar tussen 5 en 30 graden


Wat zijn de ervaringen van schilders bij het verwerken van de Sikkens XD?


Sikkens rubbol XD High gloss heeft uitstekende reviews en ervaringen van schilders en vakmannen. Wij als verfspecialist krijgen voordurend feed back van de schilders. Misschien enige minpuntje is dat de verf wat dunner is en ook erg dun op het hout komt. Ook de prijs is een aandachtspuntje, maar voor een kwaliteits product met een levensduur tot wel 10 jaar hangt gewoon een prijskaartje Sikkens Rubbol SB is na de Sikkens XD het meest duurzaam, Sikkens Rubbol SB heeft namelijk een levensduur tot 8 jaar. Dit is natuurlijk wel 2 jaar verschil met de Sikkens XD, echter heeft de Sikkens Rubbol SB weer andere kwaliteiten. Sikkens Rubbol SB is namelijk op basis van siliconen, siliconen is een flexibel ingredient welke bijzonder goed van pas kan komen bij verouderde woningen en gebouwen. Aangezien hout voordurend krimpt en uitzet kan de Sikkens SB dit uitstekend opvangen door zijn flexibiliteit. 

 • Levensduur tot 8 jaar
 • Elke mogelijke kleur
 • SB basis
 • Hoge duurzaamheid
 • verwerkbaar 0 tot 30 graden


Wat zijn de ervaringen van de schilders met de Sikkens Rubbol SB?


Sikkens SB is een product welke al jaren bestaat, natuurlijk is het product om de zoveel tijd opnieuw ontwikkeld zodat hij aan de nieuwste eisen voldoet. De laaste verandering is bijvoorbeeld de verwerkbaarheid tot 0 graden, dit is uniek in combinatie met een levensduur tot 8 jaar. Doordat dit product al zolang bestaat zijn schilders hier gehecht aan geraakt, Sikkens SB is dan ook het meestgokozen product onder de schilder (beter verkocht dan XD) Als ik dan toch een nadeel van de Sikkens Rubbol SB moet noemen is het de verwerking, doordat het op SB basis is voelt de lak stroperig aan. Dit is overigens bij alle aflakken op SB basis. Net als bij de Sikkens Rubbol XD is ook de SB niet goedkoop. Sikkens Rubbol Express High Gloss. Sikkens Rubbol Express High Gloss is een aflak die speciaal ontwikkeld is voor de schilder. Sikkens Rubbol Express High Gloss kan verwerkt worden tot 0 graden hierdoor kunnen schilders doorwerken in de wintermaanden. Persoonlijk ben ik niet helemaal overtuigd van Sikkens Rubbol Express High Gloss doordat de levensduur maar 6 jaar is.

 • Levensduur tot 8 jaar
 • Verwerkbaar 0 tot 30 graden
 • Optimaal glans behoud
 • Makkelijk te verwerken


Schilders ervaring van Sikkens Rubbol Express High Gloss?


Zoals ik net ook al heb aangegeven ben ik niet tevreden over de levensduur van de Sikkens Rubbol Express High Gloss. Het enige voordeel met de Sikkens Rubbol SB is dat hij wat makkelijker te verwerken is ook onder koude omstandigheden. Als ik dan ook nog eens goed naar de prijs kijk is hij bijna net zo duur als de Sikkens SB. Als ik nog een nadeel mag noemen van deze aflak, de verf droogt erg snel hierdoor is een oude bus niet goed te bewaren. Als de helft uit het blik mist, kun je na 4 tot 5 maanden de rest bijna altijd weggooien.

Waarom is Sikkens buitenverf zo goed!

Sikkens buitenverf zijn lakken van wereldklasse. Sikkens buitenverf heeft in de meeste gevallen dan ook een langere levensduur dan andere merken zoals Flexa of Histor. Sikkens heeft een aantal unieke producten met een samenstelling welke tegen de meest ruige weersomstandigheden kan. Je moet dan denken aan extreme UV straling, weer wind en kou. Ondanks deze weersinvloeden heeft de Sikkens buitenverf nog altijd de hoogste glans. Waarom is Sikkens dan zo uniek?.

Wil je meer weten over bovenstaande punten? Lees dan vooral verder zodat wij jouw haarfijn kunnen uitleggen waarom je moet kiezen voor de buitenverf van Sikkens.   


Voordelen Sikkens buitenverf

Sikkens heeft de meest duurzame buitenverf maar welke voordelen geeft zo'n Sikkens verf voor buiten dan? Hierbij alle voor en nadelen van Sikkens buitenverf op een rijtje zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw buitenproject..

 • UV Filter 
 • Extra lange glans
 • Optimale hoogglans (als een spiegel)
 • Extra duurzaam
 • Ultime bescherming


Top 3 Sikkens buitenverf van dit moment?

Sikkens heeft behoorlijk wat aflakken en verf, welke buitenverf van Sikkens is het beste? Wij hebben een top 3 buitenverf gemaakt. Waarbij de absolute winnaar Sikkens rubbol xd high gloss is.

Sikkens Rubbol XD High Gloss
Sikkens Rubbol SB
Sikkens Rubbol AZ


Extreme Sikkens hoogglans voor buiten


Je wilt buiten de meest bolle hoogglans en je wilt natuurlijk dat de galns zo lang mogelijk blijft.Glans heeft nog een andere functie, vuil hecht namelijk minder snel waardoor het houtwerk langer mooi zal blijven.

Welke buitenverf heeft Sikkens nog meer?

Sikkens heeft meerdere buitenverf, dit heeft vooral met verschillende toepassingen te maken. Er is nog een sneldrogende buitenverf van Sikkens en een flexibele Sikkens rubbol SB voor oudere houtsoorten.

Hoogwaardige hoogglans aflak op siliconenbasis. Sikkens rubbol SB is nog altijd de meestbestelde verf onder de professionele schilder, nadat het product in de loop der jaren aanzienlijk is verbeterd. Sikkens SB is een flexibele wat stroperig te verwerken verf voor buiten welek te verwwerken in tot 0 graden. 

Het nieuwste en meest duurzamen product van Sikkens met een levensduur tot 10 jaar. Sikkens XD is makkelijk te verwerken voor de professionals en particulieren met een extreem lang glansbehoud. Door het UV filter kan deze buitenlak dan ook goed tegen de zon. 

Sneldrogende hoogglans aflak speciaal ontwikkeld voor de schilders die in de wintermaanden buitenwerkzaamheden doen. Helaas is deze verf minder duurzaam dan de Sikkens rubbol XD en SB

Sikkens rubbol finura high gloss is een slijt en krasvaste aflak voor binnen en buiten. In de meeste gevalleen wordt deze verf dan ook toegepast voor binnen werkzaamheden.zoals een trap of een binnendeur. Finura is minder duurzaam dan de Sikkens topproducten XD en SB

Universeel toepasbare hoogglans aflak voor buiten. Sikkens rubbol AZ is de oudste lak onder de Sikkens lakken. Sikkens rubbol AZ is een prima keuze voor deuren en buitenkozonen.

Wil jij weten welke Sikkens hoogglans buitenverf het beste geschikt is voor jouw project? Neem dan contact op met onze klantenservice..

Sikkens buitenverf aanbrengen met een kwast

Voor een goed resultaat moet u zorgen voor de beste kwast die specifiek geschikt is voor Sikkens butien verf en professioneel schilderwerk. Met een kwast kunt u immers meer gedetailleerde gebieden behandelen die met een roller waarschijnlijk nooit worden geraakt. Hoewel grotere oppervlakken baat kunnen hebben bij een roller, let u op de details in de meer ingewikkelde zones van uw huis en op de kleine hoekjes. Uiteindelijk kan een geschikte borstel bijdragen tot een betere afwerking en een superieure bescherming van uw muren tegen de buitenelementen. Aarzel niet om advies in te winnen bij een deskundige schilder als u zich overweldigd voelt door de taak die u te wachten staat; zo kunt u een succesvol resultaat garanderen voor uw buitenschilderproject! Investeren in een goede kwast voor uw Sikkens-verf is een van de belangrijkste stappen naar een mooi buitenschilderwerk. Veel succes met uw project en vergeet niet - kies de beste kwast voor Sikkens butien verf!  

Sikkens buitenverf voor de voordeur als een spiegel


Al met al is Sikkens buitenverf de beste keuze om uw voordeur te beschermen tegen de elementen na het schilderen ziet de voordeur er uit als een spiegel en kun je jezelf zien in het licht. De hoogwaardige afwerking werkt hard om het binnendringen van water te voorkomen en het fineer te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Uw deur blijft er niet alleen langer mooi uitzien, maar gaat ook langer mee dankzij een uitstekende bescherming tegen verontreinigingen zoals wind, UV-stralen en vuil. Als professioneel schilder raad ik Sikkens buitenverf ten zeerste aan als de beste toplaag voor alle buitenprojecten. Met dit product blijft uw deur mooi, wat voor weer Moeder Natuur er ook tegenaan gooit! Dus als u een langdurige en mooie afwerking wilt, is Sikkens buitenverf de juiste keuze! 

Voor welk project kan ik Sikkens buitenverf gebruiken

Sikkens hoogglans buitenverf kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hierbij een aantal objecten welke uitstekend kunnen worden geschilderd met Sikkens buitenverf..


Zijn er ook andere aflakken welke dezelfde kwaliteit hebben als de Sikkens Rubbol producten?


Natuurlijk, Sikkens is niet de enige fabriek die hoogwaardige aflakken produceert. Wij hebben er echter voor gekozen om in deze blog alleen de 3 Sikkens hoogglans producten te vergelijken. Natuurlijk hebben wij ook de aflakken van de andere topmerken.

Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!
1000003 true 1000002 true 1000001 true

Over de auteur:Marco Postma verfspecialist


Marco

Marco is dé specialist als het gaat om verf. Met zijn jarenlange ervaring in de verfwereld heeft hij uitgebreide kennis van alles wat met verf te maken heeft, van verf kleuren tot verfproducten Marco heeft er verstand van. Marco heeft al meer dan 20 jaar ervaring en heeft meerdere certificaten aan de Sikens Academie behaald. Marco staat ook dagelijks in contact met verschillende verflaboratoria, waardoor hij altijd op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen in de verfindustrie. Marco deelt zijn jarenlange ervaring met verfproducten en zijn kennis over verf in onze blogs

linked in
youtube
facebookAanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen