Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

RAL 1015 Licht ivoor

RAL 1015 Licht ivoor
Geplaatst op 7-2-2023 door Carmen kleurspecialist

Snel naar:

RAL 1015

RAL 1015 is een kleur uit het RAL-kleuren systeem. dit is een veelzijdig systeem met verschillende kleuren en kleur tinten. Al deze kleuren kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Zo is wit een populaire kleur om binnen je muren mee te schilderen al zien wij deze kleur ook steeds vaker terug op bijvoorbeeld kozijnen en boeidelen. Als je wilt schilderen met een witte kleur, kun je kiezen uit vele tinten wit, waarvan RAL 1015 er één is.

Wat is RAL 1015 Licht ivoor?

RAL 1015 is een kleur die tussen beige en zuiverwit inzit, de kleur heeft een ivoren tint vandaar wordt de kleur ook wel RAL 1015 Licht ivoor genoemd. RAL 1015 kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. RAL 1015 komt uit de RAL-kleurenwaaier, RAL-kleuren worden overal terwereld gebruikt en herkent. hierdoor kun je RAL 1015 overal terwereld kopen en krijg je ook overal terwereld dezelfde kleur. Houd er wel rekening mee dat ookal kunnen kleuren uit het RAL-systeem het zelfde zijn de kleuren per batch enigsinds kunnen verschille. dit verschil is minimaal maar als je aan het schilderen bent en je koopt verf met dezelfde RAL code uit een andere partij is dit verschil wel zichtbaar. Zolang je tijdens het schilderen voldoende verf hebt, krijgt je geen kleur verschil en hierom raden wij bij de verfmenger dan ook aan om altijd voloende verf te bestellen.

Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 1015

Uit welke kleuren waaier komt RAL 1015 Licht ivoor?

RAL 1015 is een kleur die afkomstig is van de RAL-kleurenwaaier. Deze waaier wordt overal ter wereld gebruikt, hierdoor kun je er zeker van zijn dat de kleuren overal terwereld het zelfde zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de kleur per partij wel enigsinds kan verschillen hierdoor kan er kleur verschil optreden, dus het is altijd het beste om voldoende verf te kopen om kleurverschil te voorkomen.

Plus en min punten van RAL 1015

RAL 1015 Is een unieke kleur die zeker niet créme of zuiverwit is maar als ivoor oogt. Uiteraard kan RAL 1015 ook buiten gebruikt worden, Vaak zien we RAL 1015 buiten op de boeidelen terug. Maar ook binnen kan de verf goed gebruikt worden voor bijvoorbeeld de muren.

  • Licht Ivoor
  • RAL kleur
  • Overal terwereld te koop
  • Populaire kleur
  • Goed te combineren met andere kleuren


Hoe wit is Licht ivoor?

RAL 1015 Licht ivoor is een veelzijdige en mooie kleur die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Houd er wel rekening mee dat RAL 1015 Licht ivoor ergens tussen wit en beige in het kleurenspectrum valt - het is geen zuiver wit. Als u op zoek bent naar een klassieke witte tint voor uw volgende schilderproject, raden wij u zeker aan RAL 1015 eens te proberen.

RAL 1015 buiten gebruiken

RAL 1015 Licht Ivoor is een prachtige kleur die op veel verschillende objecten en oppervlakken gebruikt kan worden. Als je op zoek bent naar een buitenverf met deze kleur, hebben we bij de Verfmenger verschillende opties beschikbaar. je kunt de kleur kopen in hoogglans of satijnverf, matte verf wordt zien we niet vaak als buitenverf. RAL 1015 is de ideale buitenverf!

Wat zijn de verschillen in wittinten - Wittinten vergelijken

Al met al is het goed te bedenken dat de juiste tint wit afhangt van hoe u wilt dat uw huis of gebouw eruit ziet. U kunt gaan voor klassiek met een monochrome look of modern met verschillende tinten wit en tinten. Uiteindelijk zal het kiezen van de juiste witte tint voor uw project de natuurlijke schoonheid ervan versterken en u een verbluffend eindresultaat opleveren. Als u niet zeker weet welke tint het beste bij uw project past, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons wij beantwoorden uw vragen graag. Wij geven u graag advies en helpen u de perfecte witte tint te kiezen. Met een breed scala aan beschikbare kleuren garanderen wij dat het eindproduct uw verwachtingen zal overtreffen!

RAL 1015 combineren

RAL 1015 is een geweldige kleur om te gebruiken bij het schilderen van jouw huis. RAL 1015 kan worden gecombineerd met een eindeloze hoeveelheid kleuren, het hangt allemaal af van de uitstraling waar jij voor gaat. Enkele populaire kleurencombinaties waarmee we RAL 1015 vaak zien zijn blauwtinten of andere wittinten. Kleur is een kwestie van smaak, dus experimenteer gerust tot je een combinatie vindt waar je van houdt. Wij raden jou aan een kleurenstaal of een kleurenwaaier te gebruiken om de kleurencombinatie te vinden die jij het mooist vindt. Hieronder staan enkele populaire combinaties met RAL 1015 deze combinaties kun je gebruiken als inspiratie bij het uitzoeken van de juiste kleuren combinatie voor jouw eigen huis. Ook kunt u om de combinaties in het echt te bekijken de RAL K7 kleurenwaaier bij ons kopen. RAL 1015 valt ook erg mooi te combineren met RAL 9001 of RAL 9010, mocht u twijfelen tussen 9001/9010 kunt u ook altijd het vergelijkingsblog lezen..

RAL kleurenwaaier K7

RAL 1015 combineren met blauwtinten

Een combinatie van RAL 1015 en blauwtinten komt vaak voor. Dit kleurenpalet straalt een rustige sfeer uit, waardoor het voor veel mensen een populaire keuze is. Als je deze combinatie overweegt voor jouw volgende project, raden wij jou aan elke kleur te kiezen uit een kleurenwaaier of kleurenstaal om er zeker van te zijn dat de kleuren goed samengaan.

RAL 1015 combineren met grijstinten

RAL 1015 kan worden gecombineerd met veel verschillende kleuren om een unieke en aangepaste look voor uw huis te creëren. Een populaire combinatie is tussen RAL 1015 en RAL 7016, deze twee kleuren vullen elkaar goed aan en geven een leuke speelse sfeer. Kleurcombinaties worden door mensen echter anders ervaren dus wij van De verfmenger raden aan om een kleurstaal te gebruiken om uw juiste kleurcombinatie te vinden.

RAL 1015 combineren met wittinten

Wittinten zijn tinten die erg goed te combineren zijn met verschillende kleuren en omdat elke wittint een eigen unieke uitstralling heeft kunnen wittinten ook erg goed met elkaar gecombineerd worden. zo kun je RAL 1015 combineren met RAL 1013 of RAL 9001. Al met al zijn er eindeloze mogelijkheden bij het kiezen van de juiste kleurencombinatie voor bijvoorbeeld uw huis. RAL 1015 kan worden gecombineerd met verschillende tinten wit om de perfecte look voor uw huis te creëren. Natuurlijk is een kleuren combinatie persoonlijk daarom adviseren wij om met een kleurenwaaier of kleurenstaal jouw beste kleuren combinatie tevinden .

  • Gebroken wit
  • Parelwit - RAL 1013
  • Verkeerswit - RAL 9016

RAL 1015 binnen gebruiken


RAL 1015 Licht ivoor kan ook prima binnen worden gebruikt. Er zijn veel verschillende verfmerken met RAL 1015 Licht ivoor, dus u hebt genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. De verf is verkrijgbaar in hoogglans, satijn en mat, zodat u de perfecte look voor uw ruimte kunt vinden. U kunt RAL 1015 gebruiken voor muren, plafonds, sierlijsten, deuren en zelfs meubels. Als u op zoek bent naar een veelzijdige kleur die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, is RAL 1015 een geweldige optie.

RAL 1015 Toepassen

RAL 1015 kan op verschillende manieren toegepast worden, wij hebben bij De Verfmenger zowel binnenverf als buitenverf in de kleur RAL 1015 deze verf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Vaak worden de hogere glansgraden buiten toegepast, terwijl we een matte verf juist vaak binnen zien. RAL 1015 kan op verschillende opervlakten aangebracht worden zo zien we muurverf in RAL 1015 maar ook komen we deuren en kozijnen tegen met de kleur RAL 1015 Licht ivoor. Dit geeft vaak een mooie en interesante sfeer aan jouw woning.

RAL 1015 op de buitendeur

Een houten buitendeur moet goed behandeld worden om deze zo goed te kunnen beschermen tegen de weersinvloeden. Vaak wordt de buitendeur met een hoogglans of zijdeglans verf behandeld. RAL 1015 is een kleur die zowel te krijgen is in hoogglans als zijdeglans en een unieke uitstralling geeft aan jouw voordeur. De kleur is niet spier wit maar oogt als Ivoor, daarom wordt RAL 1015 ook wel Licht ivoor genoemd. tijdens het schilderen van houtwerk zoals de voordeur is het belangrijk om eerst te ontvetten daarna te schuren en dan te schilderen, door deze stappen te volgen krijgt jouw buiten deur het mooiste resultaat.

Hanteer altijd de onderstaande volgorde bij het schilderen van houtwerk deuren.

  • 1. Ontvetten
  • 2. Schuren
  • 3. Schilderen


RAL 1015 op de muren

RAL 1015 ook wel Ivoorwit genoemd, is beschikbaar in vele verschillende verf soorten die elk hun eigen toepassing hebben. Zo kun je RAL 1015 ook krijgen als muurverf. De kleur RAL 1015 is niet spier wit maar oogt meer als Ivoor vandaar wordt RAL 1015 ook wel Licht ivoor genoemd. Een muurverf met RAL 1015 is een goede keuze om uw huis een interesante look te geven. Wel is het erg belangrijk om een kleur te kiezen die goed bij jouw past, Daarom adviseren wij om een proefstaaltje of kleurenwaaier aan teschaffen om zo de optimale kleur voor jouw muur te bepalen.

RAL 1015 op de kozijnen

De kozijnen zijn het visite kaartje van een woning en daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen voor je kozijnen die jij mooi vindt RAL 1015 is een kleur die we vaak terug zien op de kozijnen. Vaak worden kozijnen in hoogglans of zijdeglans geschilderd, RAL 1015 is in zowel hoogglans als zijdeglans verkrijbaar en is daarnaast een uitstekende kleur om kozijnen mee teschilderen want door de lichtetint van RAL 1015 Licht ivoor blijven uw kozijnenen langer mooi. Wanneer je jouw houten kozijnen opnieuw moet schilderen, moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren. De algemene richtlijn is dat lichtere kleuren om de 6 jaar opnieuw moeten worden geschilderd, terwijl donkere kleuren om de 4 jaar moeten worden opgefrist. Bovendien is het belangrijk te weten in welke volgorde je moet werken; ontvet eerst je kozijnen om deze daarna stofvrij te maken nu kun je de kozijnen naarwens schilderen. en vergeet niet ook de sponning te schilderen! Zodra het kozijn volledig droog is, kun je overgaan tot het schilderen van deuren of ramen aan de buitenkant. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw houten kozijnen er jarenlang mooi uit blijven zien!

Hanteer altijd de onderstaande volgorde bij het schilderen van houtwerk zoals kozijnen.

  • 1. Ontvetten
  • 2. Schuren
  • 3. Schilderen



RAL kleuren

RAL kleuren

Overige kleuren


Verfmenger.com


Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!



Over de auteur:



Carmen Postma kleurspecialist


Carmen

Carmen is een expert in interieurdesign en heeft een grondige kennis van de nieuwste kleurtrends en de optimale inrichting van woningen. Twijfel je tussen verschillende kleurencombinaties? Carmen beschrijft in onze blog alle populaire kleurencombinaties en trends, en geeft haar visie op de mooiste kleurenschema's. Ze weet precies welke kleuren het beste passen in welke kamer en hoe je jouw interieur met kleur kunt verrijken. Carmen houdt wekelijks alle nieuwe trends en kleuren bij en is altijd up-to-date. Hierdoor kan zij haar eigentijdse en unieke visie geven in onze kleurgerelateerde blogs.

linked in
youtube
facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen