Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

RAL 7015 Leigrijs

RAL 7015 Leigrijs
Geplaatst op 25-3-2023 door Carmen kleurspecialist

Snel naar:

RAL 7015

Als u op zoek bent naar moderne verfijning in uw interieurontwerp, dan is leigrijs de juiste keuze. Met zijn chique maar subtiele tint creëert RAL 7015 een exquise toets van klasse en elegantie die de perfecte finishing touch geeft aan elke kamer. Naast modieus is het ook uiterst praktisch - in onze reeks achtergrondinformatie over workflow hebben we alle technieken en processen uiteengezet die komen kijken bij het gebruik van deze veelzijdige grijstint voor het schilderen van muren, vloeren of meubelaccenten. Of u nu een professionele ontwerper bent of net begint met uw doe-het-zelf project - begrijpen hoe RAL 7015 het best kan worden gebruikt in verschillende omgevingen kan essentieel zijn; volg ons nu voor essentiële procestips en verbluffende visuele resultaten!

Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 7015

Wat is RAL 7015 - Leigrijs en waarom is het populair in interieurdesign?

RAL 7015 is een donkergrijze kleur die snel is uitgegroeid tot een go-to voor huiseigenaren en ontwerpers op zoek naar een stijlvolle esthetiek te brengen aan zowel binnen-en buitenruimtes. Deze kleur werd gecreëerd door het RAL-systeem, dat gestandaardiseerde kleuren biedt voor verschillende doeleinden, zoals interieurontwerp, deurkozijnen en schilderwerk. RAL 7015 staat ook bekend als leigrijs en geeft een elegante en eigentijdse uitstraling met zijn stoffige grijstint. Omdat het kan worden toegepast op zowel binnen- als buitenelementen, kan deze veelzijdige tint op verschillende manieren worden gebruikt om zowel binneninterieurs als buitendeuren en kozijnen te verfraaien. Of het nu gebruikt wordt voor een subtiel contrast of voor statement stukken, ontwerpers kunnen experimenteren met verschillende tinten RAL 7015 Slate Gray om hun gewenste design esthetiek in verschillende ruimtes te creëren. Voordelen van de RAL kleurenwaaier zijn:

  • RAL kleurenwaaier
  • Overal terwereld te koop
  • Altijd dezelfde kleur


RAL 7015 buiten toepassen



RAL 7015 op kozijnen toepassen

RAL 7015 kan je ook goed op je kozijnen toepassen. Door de natuurlijke tint van RAL 7015 kan je deze kleur met bijna alle andere kleuren combineren. Wat je favoriete style, of kleurencombinatie is deze kleur past er altijd tussen. Door een donkere kleur op je kozijnen aan te brengen balanseer je met het licht wat normaal vanuit het raam komt. Je krijgt hierdoor een meer gestroomlijnde look aan je woning.

RAL 7015 op buitendeuren toepassen

RAL 7015 is een uitstekende keuze voor een buitendeur. Ook voor je buitendeur is RAL 7015 een top keuze. Vooral als je op zowel je kozijnen als je buitendeur deze kleur toepast krijg je de ultime ballans. Je woning zal er gestroomlijnt en strak uitzien. Combineer dat met een sprekende kleur ala accent en iedereen zal zicht nog een keer omraaien om naar je huis te kijken. Ook kunt u om de combinaties in het echt te bekijken de RAL K7 kleurenwaaier bij ons kopen.

RAL kleurenwaaier K7

RAL 7015 met buitenkleuren combineren

Je bent erover uit, je gaat RAL 7015 gebruiken aan de buitenkant van je woning. Maar met welke kleur ga je het combineren? De Sikkens Authentieke kleurenwaaier is een super inspiratiebron, deze kleuren worden veel gebruikt buitenshuis. Hieronder kan je de kleuren bekijken en besluiten wat jouw ideale combinatie is.





Waar kan ik RAL 7015 in mengen?

RAL 7015 kan ik elke verfsoort worden gemengd, voor zowel voor binnen als buiten. We zien deze kleur ook vaak terug in vloercoatingen .

  • Muurverf
  • Buitenlak
  • Binnenlak



RAL 7015 combineren met kleuren van het jaar

Dankzij de Flexa en Histor kleuren van het jaar zitten we nooit zonder inspiratie. Elk jaar opnieuw worden deze mooie kleuren in de sportlights gezet. Ondanks dat we elk jaar een nieuwe kleur tentoongesteld krijgen zijn alle kleuren goede kandiaten voor een tijdloze combinatie met RAL 7015. Wij hebben ze hieronder in een handig overzicht gezet, zo kan je eenvoudig jou favoriete combinatie ondekken.

  • Vining Ivy
  • Wild wonder
  • Olive sprig
  • Bright skies
  • Trascend
  • Brave ground
  • Chinese porcelain
  • Tranquil dawn
  • Quiet Clearing
  • Spiced honey
  • Climax
  • Heart wood

  • RAL 7015 - Leigrijs combineren met andere kleuren

    De combinatie van RAL 7015 Slate Grey met andere kleuren uit het RAL-palet kan een opwindend tweekleurig kleurenschema creëren voor elk project. Dit middengrijs fungeert als een geweldige achtergrond voor meer levendige kleuren zoals RAL 9001 Cream of RAL 9010 Pure White - die beide zeer geschikt zijn om een dynamisch contrast toe te voegen en toch de balans en harmonie binnen het totale ontwerp te behouden. Er zijn vele mogelijkheden om deze kleuren op een aantrekkelijke en doordachte manier te combineren. Vaak zien we RAL 7015 gepaard gaan met een lichtere kleur om een iets hoger contrast te behouden.

    Antraciet tinten vergelijken met elkaar - Welke Antraciet tint is het donkerst

    Na onderzoek van de verschillende antraciettinten die beschikbaar zijn voor buitengebruik, kunnen we met een gerust hart zeggen dat RAL 7021 Zwartgrijs de titel van de donkerste tint draagt. Deze diepe kleur biedt juist gemengd maximale bescherming tegen UV-straling en guur weer. Het is belangrijk om een betrouwbare en vertrouwde verf te gebruiken, maar nog belangrijker is dat u een kleur kiest die voldoet aan uw ontwerpdoelstellingen en functionele voordelen biedt.
    Of u nu de voorkeur geeft aan Leigrijs of het befaamde donkerzwarte Zwartgrijs, u zult merken dat er veel opties beschikbaar zijn en dat elk iets speciaals te bieden heeft. Als een exterieur kleur specialist en verf expert, ik ben hier om middelen en begeleiding te bieden om weloverwogen beslissingen te nemen over het schilderen van de buitenkant van uw huis. Met geïnformeerde keuzes met betrekking tot kleuren en kwaliteit verven, bent u zeker tevreden met uw nieuwe look of zelfs gewoon je vernieuwde oude!

    RAL 7015 - Leigrijs vergelijken met andere antraciet

    Leigrijs, ook bekend als RAL 7015, is een interessante tint van antraciet. Het bestaat uit een diepe grijs-zwarte kleur die lijkt op andere kleuren uit dezelfde familie. Vergelijk dit met de kleuren RAL 7016 en RAL 7021; het verschil zit hem in de diepte - RAL 7016 is een veel zachtere tint, terwijl RAL 7021 meer stedelijk aandoet. Hoewel ze op elkaar lijken, moet men beseffen dat alle drie de tinten uit een ander punt op de kaart komen en verschillende functies hebben wanneer ze voor ontwerpdoeleinden worden gebruikt.





    RAL 7015 - Leigrijs muurverf

    Natuurlijk, als u op zoek bent naar een vleugje verfijning in elke kamer van uw huis, dan is muurverf RAL 7015 Slate Grey een van de beste opties. De koele grijze tint en gedempte look is rustgevend zonder te saai te zijn, waardoor een subtiel maar opvallend effect ontstaat dat elke inrichting direct een update geeft. Bovendien kan deze prachtige tint worden gemengd met elke muurverf, zodat hij gemakkelijk kan worden aangepast aan elke ruimte en elk thema.

    Relius R1 Pro
    VP Extra Mat
    Pastolex Borasca Mat

    Leigrijs 7015 - RAL Leigrijs vloercoating

    Leigrijs 7015 is een goede keuze als het gaat om vloercoating . Deze donkergrijze kleur is ook zeer populair voor vloercoating, omdat de antieke, maar toch moderne uitstraling elk decor kan verbinden. Juist deze RAL-kleur helpt uw vloer te beschermen tegen de slijtage van alledag. Met zijn stofwerende eigenschappen is het gemakkelijk om deze gecoate vloer jarenlang schoon te houden zonder bang te zijn voor vervaging of afschilfering. Dus als u op zoek bent naar een extra beschermingslaag voor uw vloeren, is Slate Gray 7015 misschien wel de perfecte keuze!



    Het is duidelijk waarom RAL 7015 - Leigrijs zo populair is in het interieurontwerp. Door zijn veelzijdigheid is hij gemakkelijk te combineren met een groot aantal kleuren om veel verschillende looks te creëren. Of u nu op zoek bent naar een elegant grijs of iets levendigers, deze kleur werkt goed voor beide. Bovendien maken zijn consistentie en duurzaamheid hem ideaal voor zowel muurverf als vloercoating. Maar voordat u uw kleurenpalet kiest, moet u RAL 7015 - Leigrijs vergelijken met andere antracietkleurige opties en bepalen welke het beste bij uw smaak past. Als u uiteindelijk kiest voor RAL 7015 - Leisteen Grijs, dan kunt u er zeker van zijn dat u er nooit spijt van zult krijgen - het zal het perfecte accent geven aan elke ruimte waarin het wordt gebruikt voor die tijdloze uitstraling. Als u wilt profiteren van deze geweldige tint, ga dan vandaag nog naar onze website om RAL 7015 - Leisteen Grijze muurverf of vloercoating te kopen!




    RAL kleuren

    RAL kleuren

    Overige kleuren


    Verfmenger.com


    Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!



    Over de auteur:



    Carmen Postma kleurspecialist


    Carmen

    Carmen is een expert in interieurdesign en heeft een grondige kennis van de nieuwste kleurtrends en de optimale inrichting van woningen. Twijfel je tussen verschillende kleurencombinaties? Carmen beschrijft in onze blog alle populaire kleurencombinaties en trends, en geeft haar visie op de mooiste kleurenschema's. Ze weet precies welke kleuren het beste passen in welke kamer en hoe je jouw interieur met kleur kunt verrijken. Carmen houdt wekelijks alle nieuwe trends en kleuren bij en is altijd up-to-date. Hierdoor kan zij haar eigentijdse en unieke visie geven in onze kleurgerelateerde blogs.

    linked in
    youtube
    facebook

    Aanmelden nieuwsbrief

    Gratis verzending vanaf €50
    Verf tot wel 65% goedkoper
    Grootste assortiment van Nederland
    Gratis advies? 058 - 2152530

    Winkelmandje

    Wis filters

    Filter

    Annuleren
    Bevestigen