Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

RAL 6009 Dennengroen

RAL 6009 Dennengroen
Geplaatst op 7-2-2023 door Carmen kleurspecialist

Snel naar:

RAL 6009 Dennengroen

RAL 6009 is een kleur uit het RAL-kleuren systeem. dit is een veelzijdig systeem met verschillende kleuren en kleur tinten. Al deze kleuren kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Zo is groen een kleur die een ruimte een rustige sfeer geeft. Vaak wordt groen binnen op de muren of buiten op de deuren en kozijnen gebruikt. Als je wilt schilderen met een groene kleur, kun je kiezen uit vele tinten wit, waarvan RAL 6009 Dennengroen er één is.

Wat is RAL 6009 Dennengroen

Als je op zoek bent naar een groen dat een kalmerend effect heeft en die doet denken aan dennenbossen, dan is RAL 6009 de kleur voor jou. Deze kleur kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, dus aarzel niet om hem overal te gebruiken waar u een vleugje natuur wilt toevoegen. De kleur RAL 6009 komt uit de RAL kleurenwaaier, RAL-kleuren worden overal ter wereld gebruikt. Houd er wel rekening mee dat verfpartijen licht kunnen variëren, dus als je RAL 6009 uit een andere partij koopt, kan de kleur iets anders zijn. Maar zolang je genoeg verf hebt tijdens het schilderen, zal dit geen probleem zijn.
Sikkens buitenlak in RAL 6009 - Aanrader

Als je op zoek bent naar een groen dat een kalmerend effect heeft en die doet denken aan dennenbossen, dan is RAL 6009 de kleur voor jou. Deze kleur kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, dus aarzel niet om hem overal te gebruiken waar u een vleugje natuur wilt toevoegen. De kleur RAL 6009 komt uit de RAL kleurenwaaier, RAL-kleuren worden overal ter wereld gebruikt. Houd er wel rekening mee dat verfpartijen licht kunnen variëren, dus als je RAL 6009 uit een andere partij koopt, kan de kleur iets anders zijn. Maar zolang je genoeg verf hebt tijdens het schilderen, zal dit geen probleem zijn.

Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 6009
Sikkens Rubbol SB RAL 6009
Sikkens Rubbol AZ RAL 6009

Uit welke kleuren waaier komt RAL 6009 Dennengroen - RAL 6009

RAL 6009 is een kleur die afkomstig is van de RAL-kleurenwaaier. Deze kleuren waaier wordt overal ter wereld gebruikt, en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Omdat de RAL kleuren waaier overal terwereld wordt gebruikt kun je er zeker van zijn dat de kleur RAL 6009 overal terwereld het zelfde is. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de kleur per partij wel enigsinds kan verschillen hierdoor kan er kleur verschil optreden, dus het is altijd het beste om voldoende verf te kopen om kleurverschil te voorkomen.

Plus en min punten van RAL 6009

RAL 6009 Is een unieke kleur die enigsinds doet denken aan een dennenwoud hierdoor wordt de kleur ook wel RAL 6009 genoemd.

 • Dennengroen
 • RAL kleur
 • Overal terwereld te koop
 • kalme kleur
 • Goed te combineren met aardetinten


Wanneer zou ik voor RAL 6009 Dennengroen kiezen?

De donkergroene kleur RAL 6009 Dennengroen wordt veel buitenshuis gebruikt op o.a. tuinhuisjes of schuttingen. Dit komt doordat deze groen kleur een erg natuurlijke uitstraling geeft. RAL 6009 Dennengroen wordt ook veel gebruikt voor uw kozijnen of deuren aan de buitenkant. Deze kleur wordt minder vaak binnen gebruikt maar als u het mooi vindt zouden wij bij de Verfmenger de laatste zijn die u tegen gaat houden om deze natuurlijke kleur te laten mengen in een van onze producten. Omdat het meestal wordt gebruikt in een buitenproduct zijn de Sikkens producten een echte aanrader!RAL 6009 Dennengroen combineren?

RAL 6009 Dennengroen is uitstekend te combineren met zowel donkere als lichte kleuren.

 • RAL 7016
 • RAL 7021
 • RAL 9005


Waar kan ik Dennengroen in mengen?

Dennengroen kan ik elke verfsoort worden gemengd, zowel voor binnen als buiten.

 • Muurverf
 • Buitenlak
 • Binnenlak


Kleur advies van de professional

RAL 6009 is een dennengroene kleur met een kalm karakter. De kleur heeft als eigenschap dat mensen hem als kalm en rustgevend ervaren waardoor de kleur goed te gebruiken is in combinatie met lichte kleuren. RAL 6009 wordt meestal binnen als muurverf gebruikt in combinatie met andere kleuren. Dennengroen staat in meerdere kleurenwaaiers van Sikkens. Je kunt Dennengroen terugvinden in de Sikkens kleurenwaaier 4041 en 5051, daarnaast is dit een authentieke kleur wat wil zeggen dat hij veel wordt toegepast op monumentale panden en projecten. Dennengroen heeft als kleurcode RAL 6009 en is verkrijgbaar in muurverf, aflak, gronverf, beitsverf voor zowel binnen als buiten.
RAL 6009 op de kozijnen - buiten

het schilderen van kozijnen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw huis. RAL 6009 Dennengroen is een uitstekende kleur om te gebruiken voor uw kozijnen omdat het Dennengroen is en ze er langer mooi uit blijven zien. Wanneer je de houten kozijnen opnieuw moet schilderen, moet je rekening houden met de kleur van de verf en hoe vaak je ze opnieuw moet schilderen. Lichtere kleuren moeten om de 6 jaar worden overgeschilderd, terwijl donkere kleuren om de 4 jaar kunnen worden opgefrist. Als u RAL 6009 Dennengroen op jouw eigen kozijnen wilt aanbrengen, vindt je hier enkele tips over hoe je kozijnen kunt schilderen.
Hanteer altijd de onderstaande volgorde bij het schilderen van houtwerk zoals kozijnen.

 • 1. Ontvetten
 • 2. Schuren
 • 3. Schilderen


RAL 6009 op de buitendeur - buiten

RAL 6009 is een kleur die geweldig staat op de voordeur omdat de kleur rustig oogt en goed te combineren is met kleuren die we van nature buiten tegen komen. RAL 6009 is verkrijgbaar in zowel hoogglans als zijdeglans en geeft een unieke uitstraling aan de voordeur. De kleur is niet diep groen maar lijkt op Dennengroen, daarom wordt RAL 6009 ook wel Dennengroen genoemd. Bij het schilderen van houtwerk zoals de voordeur is het belangrijk om eerst te ontvetten, dan te schuren en daarna te schilderen, door deze stappen te volgen krijgt de buitendeur het beste resultaat. Je kunt deze kleur op de deuren aanbrengen met een hoogwaardige buitenverf in zijdeglans en hoogglans Bij de verfmenger hebben we veel verschillende verfmerken die te mengen zijn in RAL 6009.
Hanteer altijd de onderstaande volgorde bij het schilderen van houtwerk zoals deuren.

 • 1. Ontvetten
 • 2. Schuren
 • 3. Schilderen


RAL 6009 combineren - waarmee RAL 6009 combineren

RAL 6009 is goed te combineren met vrijwel elke kleur. Groennetinten geven een kalme sfeer aan een woning de Dennengroene RAL 6009 is dus een ideale keuze om te combineren met lichte levendige kleuren zoals RAL 4005 en RAL 6032 zo krijg je leuke tegenstelingen en kun je de accenten van bijvoorbeeld uw muur goed weergeven. Ook natuurlijke tinten zoals de RAL 8023 is een mooie combinatie. door de kalme dennengroene tint van RAL 6009 geeft RAL 6009 een unieke sfeer aan uw woning. Ook kunt u om de combinaties in het echt te bekijken de RAL K7 kleurenwaaier bij ons kopen.

RAL kleurenwaaier K7

RAL 6009 combineren met grijstinten

RAL 6009 kan ook goed worden gecombineerd met grijstinten deze combinatie geeft een unieke look aan jou project. Een populaire combinatie van 6009 met grijstinten is tussen RAL 6009 en RAL 7021, deze twee kleuren vullen elkaar goed aan en geven een leuke kalme sfeer. Kleurcombinaties worden door mensen echter anders ervaren dus wij van De Verfmenger raden aan om een kleurstaal te gebruiken om uw juiste kleurcombinatie voor u te vinden.


RAL 6009 combineren met wittinten

RAL 6009 is een kleur die goed gecombineerd kan worden met vele verschillende kleuren zo kan RAL 6009 ook goed gecombineerd worden met wittinten, deze combinatie vinden we vaak binnen terug op de muren. Een interesante combinatie van wit en RAL 6009 is bijvoorbeeld de combinatie tussen RAL 6009 en RAL 1013 de warme uitstralling van RAL 1013 geeft in combinatie met de kalme uitstralling van RAL 6009 een unieke look.

 • Gebroken wit - RAL 9001
 • Parelwit - RAL 1013
 • Verkeerswit - RAL 9016


RAL 6009 Combineren met blauwtinten

RAL 6009 Dennengroen is een donkere kleur die vanwege haar kalme uitstralling goed te combineren is met vele verschillende kleuren zo kan RAL 6009 ook goed gecombineerd worden met blauwtinten. Blauwtinten kunnen in combinatie met RAL 6009 een levendige sfeer geven aan uw woning omdat er vele verschillende blauw tinten zijn kunnen deze elk op hun eigen manier een bijzonder effect geven in combinatie met RAL 6009 Dennengroen.


RAL 6009 Combineren met groentinten

Groentinten kunnen goed gecombineerd worden metandere groentinten., door de kalme uitstraling van dennengroen kunnen veel kleuren met RAL 6009 gecombineerd worden. Veel mensen ervaren groen als een rustige kleur, deze kleur geeft samen met ander groen tinten zoals de 'kalme' Dennengroen een rustige sfeer aan uw woning. Er zijn nog een aantal andere groentinen welke erg op elkaar lijken. Dit zijn de volgende groentinten waar klanten zich snel in verwarren. Een andere veelvoorkomende vraag is welke donkergroene kleur het donkerste is? Dit is de Sikkens Q0.05.10 (grachtengroen)

 • RAL 6009 Monumentengroen (dit is de kleur Sikkens monumentengroen NO.15.10)
 • Grachtengroen RAL 6009 (dit is de kleur Sikkens grachtengroen QO.05.10) Dit is de donkerste groentint tegen het zwarte aan!
 • Standgroen (dit is de kleur Sikkens standgroen LO.20.10)
 • Rijtuigengroen (dit is de kleur Sikkens rijtuigengroen L2.10.12)
 • RAL 6009 Grachtengroen (dit is de kleur Sikkens grachtengroen QO.05.10)Welke merken kan ik in RAL 6009 Dennengroen kopen?

De kleur RAL 6009 Dennengroen en alle andereRAL kleuren kunnen wij bij de Verfmenger voor u op kleur mengen in bijna alle producten. Hierbij kunt u denken aan de grote merken als Sikkens en Sigma, maar ook aan ons eigen merk VP (Verfmenger Prof) Hieronder vindt u een aantal bekende merken die wij met de officiële mengmachines en bijbehorende pigmenten in RAL 6009 Dennengroen mengen:

VP:
VP staat voor Verfmenger Prof, dit is een merk wat wij zelf op de markt hebben gebracht in samenwerking met professionele fabrikanten. De VP Synthetische muurverf is bijvoorbeeld een product op terpentine basis.
Pastolex:
Pastolex heeft goede muurverven in de prijs kwaliteitsverhouding. De muurverven van Pastolex zijn relatief goedkoop vergeleken met andere merken. Echter leveren ze wel top producten. Bijvoorbeeld de Pastolex super mateffect die zich onderscheidt door zijn extra matte afwerking.
Sigma:
Sigma verf is evenals Sikkens erg bekend in het schildersvak door de kwaliteits producten die ze leveren. Buiten muurverf leveren ze ook in verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld de muurverf voor buiten op siliconen basis, dit is de Sigma Eurosil.
Sikkens:
Het merk Sikkens verf is erg bekend onder de schilders door de kwaliteit van hun lakken. Sikkens heeft zo ook een relatief klein assortiment in de buiten muurverven. Sikkens heeft met de Alphatex IQ een buiten muurverf die een schrobklasse 1 en een dekklasse 1 heeft.
Relius:
Het merk Relius verf is relatief onbekend onder de particulieren in Nederland omdat dit merk vooral gebruikt wordt door schilders. Echter steken ze met kop en schouders boven de anderen merken uit in de muurverf categorie. Dit komt omdat Relius voor alle ondergronden een soort verf heeft.

Wat voor kleur is RAL 6009 Dennengroen?

RAL 6009 Dennengroen is een veelzijdige en mooie kleur die haar naam dankt aan het feit dat de kleur groen doet denken aan een dennenwoud. De kleur kan op verschillende manieren worden gebruikt. Bij de verfmenger hebben we RAL 6009 in maatte verf, zijdeglans en hoogglans. RAL 6009 Dennengroen heeft een bijzondere uitstralling die door veel mensen als kalmerend wordt ervaren. Als jij op zoek bent naar een rustige groene tint voor jouw volgende schilderproject, raden wij jou zeker aan RAL 6009 Dennengroen te gebruiken.

Welke groene kleur is het donkerst - Groen tinten vergelijken

Weten welke groene kleur het donkerst is, kan nuttig zijn voor tal van projecten en gebieden, zoals tuinarchitectuur of het overschilderen van de buitenkant van een huis. Daarom moet onderzoek naar verschillende groentinten en vergelijkingen daartussen worden overwogen voordat beslissingen worden genomen. Als ervaren specialist in buitenkleuren raad ik u ten zeerste aan de verschillende groentinten van de Sikkens Authentieke kleurenwaaier en RAL te bekijken, want ze zijn er in allerlei donkere tot lichte varianten. En met zoveel beschikbare combinaties is het gemakkelijk om de ideale tint te vinden die perfect past bij de behoeften van uw project. Bedankt voor het lezen van deze blogpost en om wat meer te weten te komen over groene tinten, ik hoop dat je het nuttig vond! Vergeet niet - bij twijfel, kunt u altijd contact met ons opnemen!


Top 3 buitenverf RAL 6009 - Sikkens Rubbol

RAL 6009 Dennengroen is een goede keuze om buiten mee te schilderen de kleur staat bekend als een kleur die goed met natuurlijke aarde tinten gebruikt kan worden . Als je op zoek bent naar een buitenverf met deze kleur, hebben we bij de Verfmenger verschillende opties beschikbaar. Je kunt de kleur kopen in hoogglans of satijnverf, matte verf zien we niet vaak als buitenverf. RAL 6009 in hoogglans is wel de ideale buitenverf!

Sikkens Rubbol XD High Gloss RAL 6009
Sikkens Rubbol SB RAL 6009
Sikkens Rubbol AZ RAL 6009


RAL 6009 binnen gebruiken

RAL 6009 Dennengroen wordt vaak binnen gebruikt we zien de kleur binnen op allerlij oppervlakten terug zo zien we RAL 6009 op de muren terug maar ook op kozijnen of keuken kastjes wordt de kleur vaak gebruikt. De Verfmenger heeft het grootste assortiment met vele verschillenden verfmerken die in de kleur RAL 6009 gemengd kunnen worden. Binnen wordt vaak gekozen voor een verf met RAL 6009 in mat maar wij hebben ook producten met een zijdeglans of zelfs hoogglans voor binnen. Wil jij binnen schilderen met RAL 6009 bekijk dan hier onder verschillende populaire binnen verven in RAL 6009.

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin RAL 6009
Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss RAL 6009

RAL 6009 Toepassen

RAL 6009 is de kleur die bijna overal voor gebruikt kan worden. Bij De Verfmenger hebben we binnen en buitenverf met de kleur RAL 6009 en ook is het bij ons verkrijgbaar in hoogglans, zijdeglans en matteverf. RAL 6009 Dennengroen is een verf die voor een kalme sfeer zorgt en daardoor op heel veel verschillende oppervlaktes wordt toegepast. Zo zijn er dennengroene deuren, kozijnen en muren maar ook zien we meubels, tuin hekken en andere objecten in de kleur RAL 6009.

RAL 6009 op de muren

De woonkamer muren zijn echte blikvangers van een woning de kleur op deze muren is sfeer bepalend. RAL 6009 geeft een kalme, rustige sfeer aan een woning. Vaak zien we dat mensen deze kleur toepassen op de muren in de woon en slaapkamer om hier de gewenste sfeer te creeren. Het is belangrijk om de kleur te kiezen die de gewenste sfeer geeft aan jou woning omdat RAL 6009 neutraal en kalm oogt is dit een kleur die erg geschikt is voor op de muren van een woningn.
RAL kleuren

RAL kleuren

Overige kleuren


Verfmenger.com


Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!Over de auteur:Carmen Postma kleurspecialist


Carmen

Carmen is een expert in interieurdesign en heeft een grondige kennis van de nieuwste kleurtrends en de optimale inrichting van woningen. Twijfel je tussen verschillende kleurencombinaties? Carmen beschrijft in onze blog alle populaire kleurencombinaties en trends, en geeft haar visie op de mooiste kleurenschema's. Ze weet precies welke kleuren het beste passen in welke kamer en hoe je jouw interieur met kleur kunt verrijken. Carmen houdt wekelijks alle nieuwe trends en kleuren bij en is altijd up-to-date. Hierdoor kan zij haar eigentijdse en unieke visie geven in onze kleurgerelateerde blogs.

linked in
youtube
facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen