Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

Sikkens Rijks Kleuren | De mooiste kleuren

Sikkens Rijks Kleuren | De mooiste kleuren
Geplaatst op 13-3-2023 door Brend Kleurexpert

Sikkens Rijks Kleuren

Als u het interieur van uw huiseigenaren wat levendigheid en duurzaamheid wilt geven, kijk dan niet verder dan Sikkens Rijks Kleuren. Als een van de meest vertrouwde merken voor top-of-the-line interieurverven en coatings, zweren honderdduizenden professionele schilders wereldwijd bij dit innovatieve verfsysteem. Het zorgt niet alleen voor een duurzame afwerking, maar biedt ook bescherming. Ontdek de vele kleurcombinaties met de Sikkens Rijks Kleuren. Wilt u nou het Sikkens Rijks kleuren boekje zodat u de kleuren in het echt kan bekijken, dan kunt u die ook zeker bij ons bestellen.

Sikkens Rijks kleuren

Hoe zijn de Sikkens Rijks Kleuren ontstaan

Sikkens National Colors zijn een zorgvuldig samengestelde selectie van tinten en schakeringen die synoniem zijn geworden met de Nederlandse vlag. Ze zijn gecreëerd door het onderzoekslaboratorium Durability + Design by Sikkens in 1938 met behulp van een specifiek kleurenpalet dat is voorgesteld in het nationale kleurenconcept van het Dutch Color Institute. Dit concept was geïnspireerd op traditionele Nederlandse kleuren zoals Delfts blauw, Vermeer geel en oranje. Ze voegden hun eigen suggesties toe om een reeks tinten te creëren die perfect pasten bij het landschap en de architectuur van Nederland. In de loop der tijd kregen deze kleuren een vereerde plaats als essentieel onderdeel van de Nederlandse cultuur, te zien op talloze muren, vensterbanken en gebouwen in het hele land. De Sikkens National Colors blijven een integraal onderdeel van de Nederlandse identiteit en staan symbool voor kracht en eenheid - één kleur voor iedereen. Welke kleur jij ook kiest we kunnen hem voor je in de beste muurverf mengen.

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Relius R1 Pro
Pastolex Super Mateffect

Sikkens Rijks Museum kleuren

Sikkens Rijks Colours zijn zorgvuldig gekozen voor gebruik in het Rijksmuseum in Amsterdam om de historische integriteit en tijdloosheid van de architectuur te behouden. Sikkens heeft 220 aangepaste kleuren ontwikkeld die exclusief in het museum worden gebruikt, waaronder interessante tinten van zacht geel, diep groen, rijk bruin en elegant beige, die in alle zalen een klassieke maar verfijnde sfeer creëren. Sikkens' streven naar kwaliteit blijkt duidelijk uit deze historische tinten, zodat ze vandaag de dag net zo levendig blijven als toen ze eeuwen geleden voor het eerst werden toegepast.

Operatie nachtwacht

In 2019 is het wereldberoemde Rijksmuseum een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde AkzoNobel om 'Operatie Nachtwacht' te lanceren. De samenwerking heeft tot doel Rembrandts meesterwerk 'De Nachtwacht' in zijn oude glorie te herstellen. Met behulp van geavanceerde technologie en eeuwenoude restauratietradities zal AkzoNobel nauw samenwerken met het museum om de schade te herstellen die het schilderij sinds de voltooiing in 1642 heeft opgelopen. Daarnaast zullen AkzoNobel en het Rijksmuseum, als onderdeel van hun betrokkenheid bij het behoud, Operatie Nachtwacht ook gebruiken als een kans om het publiek voor te lichten over hoe zij kunstwerken beter kunnen beschermen en er tegelijkertijd voor kunnen zorgen dat cultureel erfgoed goed bewaard blijft voor toekomstige generaties.
Zijn Sikkens Rijks Kleuren RAL kleuren?

Het is misschien al duidelijk geworden maar de Sikkens Rijks Kleuren zijn absoluut geen RAL kleuren. Deze unike kleuren zijn ontwikkeld door Sikkens zelf, en hebben hun eigen naam en codering. Er zijn waarschijnlijk wel RAL kleuren die erop lijken, maar wil je voor een adembenemend resultaat gaan, kies dan ja favoriete kleuren uit dit samengesteld pallet.

Rijks Wit Grijs

Rijks White Grey is de perfecte achtergrond voor elk Rijks palet dat u maakt. Of u nu probeert een gevoel van rust, elegantie of verfijning te creëren, Rijks White Grey biedt de subtiliteit die nodig is om uw favoriete Rijks kleuren in de schijnwerpers te zetten. Als interieuradviseur moet ik u zeggen - Rijks Wit Grijs is het sleutelelement dat een Rijks thema sfeer samenbrengt. Met zijn tijdloze tint en lichtheid biedt Rijks Wit Grijs de basis die uw ontwerpkeuzes tot iets unieks verheft.


Sikkens Rijks Licht Grijs

Sikkens Rijks Lichtgrijs is een klassieke, maar veelzijdige kleurkeuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Door het te combineren met andere grijstinten uit de Sikkens Rijks collectie ontstaat een moderne look die warmte en comfort toevoegt aan elke kamer. De gedempte tinten van deze kleuren creëren een tijdloze sfeer die niet zal dateren, terwijl het toch een chique keuze is in het decor. Het combineren van Sikkens Kingdom Light Gray met andere Rijks kleuren kan een interessant contrast opleveren of samengaan om klassieke elegantie te bieden, afhankelijk van welke look u probeert te bereiken.


Rijks Koel Grijs

Door Empire Cool Grey te combineren met andere prachtige kleuren uit de Rijks collectie kunt u uw interieur de verfijnde toets geven die het verdient. Dit koele, gedempte grijs vraagt erom te worden gecombineerd met zacht blauw of rustgevende neutrale kleuren om een gevoel van vrede en rust in elke kamer te brengen. Waarom probeert u Empire Cool Grey niet eens te combineren met een van de meest levendige tinten uit de natuur: Rijks 1330 Purple Nightshade? De combinatie biedt u een ontspannende esthetiek voor alles van een slaapkamer tot een buitenruimte die uw gasten zeker zal verbazen. Laat onze experts u helpen de perfecte look te kiezen voor uw volgende project met Empire Cool Grey en Rijks!


Rijks Warm Grijs

Realm Warm Grey uit het Rijks kleurenpalet combineren met andere kleuren uit het palet is de droom van een interieurspecialist die uitkomt! Het is gemakkelijk om tinten te mixen en matchen voor een samenhangende en tijdloze look, perfect voor elk huis. Realm Warm Grey heeft een zekere verfijning waarmee u een rustgevende sfeer zonder afleiding kunt creëren. Gebruik het om bepalende elementen te creëren, zoals accentmuren en aanvullende meubelstukken. Met deze veelzijdige tint is het geen enkel probleem om elke kamer het juiste karakter te geven.


Rijks Donker Grijs

Het combineren van Empire Dark Grey met andere RAL-kleuren is een uitstekende manier om een gedurfde stijlverklaring in uw woonkamer of slaapkamer te creëren. De rijke kleur van Empire Dark Grey zal een eigentijds gevoel toevoegen, terwijl het combineren met lichtere neutrale en andere grijstinten een tijdloze look kan creëren. Dit donkergrijs, geïnspireerd door Rijks kunst, definieert verfijning en brengt toch warmte en sfeer in het moderne huis. Of het nu is als accentmuur in uw woonkamer of als opvallend middenstuk in de slaapkamer, Empire Dark Grey zal zeker een blijvende impact hebben!


Rijks Zwart Grijs

Door Rijks zwart grijs te combineren met witte tinten of RAL-kleuren ontstaat een Empire Black Gray look die uw woonruimte een unieke uitstraling geeft. Dit klassieke en elegante ontwerp creëert een moderne chique sfeer zonder de rest van uw huis te overweldigen. Laat dit tijdloze kleurenschema uw ruimte een eigen draai geven en tegelijkertijd een gevoel van verfijning toevoegen dat zeker indruk zal maken op iedereen die er getuige van is. Verhoog uw woonkamer en creëer een luxueus gevoel met dit aangepaste palet.


Rijks Zacht Groen

De verfkleur Empire Soft Green is een subtiele, verfijnde kleur die een rustgevende sfeer creëert. Het is zeker om een rustige sfeer te brengen in elke kamer, en in combinatie met andere tinten groen kan het een nog meer serene omgeving creëren. Empire Soft Green weigert te misstaan en voegt een vleugje warmte toe aan elke woonkamer of kantoor dat een extra beetje charme kan gebruiken. Of u nu kiest voor deze wazige tint alleen of in combinatie met andere groentinten, uw ruimte zal zich beslist koninklijk voelen.


Rijks Groen

Door groentinten uit het Sikkens kleurengamma te combineren met een diep Rijksgroen ontstaat een werkelijk uniek kleurenpalet - de perfecte match om de schoonheid in uw huis naar boven te halen. Kingdom Green is ontworpen om veelzijdig te zijn; deze opvallende look gaat jaren mee en kan elke ruimte opwaarderen - of het nu een oude favoriet is of iets fris en moderns. Met deze innovatieve combinatie van bestaande kleuren kunt u uw woonruimte omtoveren tot een oase van luxe en ontspanning, wat uw smaak ook is.


Rijks Puur Groen

Rijks Pure Green is een echte groene kleur uit de Rijks Color Collection, gemaakt van alleen de zuiverste natuurlijke elementen. Door zorgvuldige observatie en precisie-blending van 30 volledig natuurlijke pigmenten, heeft Rijks een diep professionele tint gecreëerd die professionaliteit brengt in elke omgeving - of het nu gaat om bedrijven of woningen. Rijks Pure Green straalt evenwicht en kalmte uit, biedt ontwerpers een ongeëvenaarde subtiliteit voor hun projecten en luidt een hernieuwd begrip in van wat het betekent om echt "groen" te zijn.


Rijks Zacht Rood

Realm Soft Red is een uitstekende keuze als u een gedurfd statement wilt maken in uw interieur. Door deze kleur rood te combineren met andere tinten of zelfs met een totaal andere tint, creëert u een prachtige, persoonlijke look. Perfect voor alles van gordijnen tot beddengoed, dient Realm Soft Red als de ideale basis om verschillende kleuren te combineren. Als u op zoek bent naar een dynamisch en opvallend kleurenpalet voor een kamer, dan roept Realm Soft Red uw naam!


Rijks Rood

Uw huis Rijksrood schilderen met Sikkens Alphacryl Pure Mat is een geweldige manier om de perfecte dekking te garanderen voor een levendige tint. Deze verf is de officiële kleur uit de 17e eeuw van het Rijksmuseum in Amsterdam, en de dekking en kwaliteit zijn ongeëvenaard. De unieke formule van Sikkens verf vangt de originele look en creëert een prachtige achtergrond waar u van zult houden. Uw huis schilderen met deze kleur is een geweldige manier om diepte aan uw muren toe te voegen en blijvende herinneringen te creëren aan uw bezoek aan het museum met klassieke kunstwerken.


Rijks Puur Rood

Rijks Pure Red is een unieke en verbluffende kleur, gecreëerd door Rijks puur rood te combineren met Rijsk zwart of een tint wit. Deze kleur heeft een prachtige diepte en is perfect om rijke elegantie toe te voegen aan elk interieurontwerp. Met de kracht van de zwarte toon die de rode sfeer aanvult, zal deze adembenemende tint de aandacht trekken van iedereen die erdoorheen loopt. Of het nu wordt gebruikt als een accent of als een gedurfd opvallend element in uw huis, Realm Pure Red kan klassieke schoonheid toevoegen aan elke inrichting. Met zijn diepte en warmte creëert deze prachtige tint zeker een uitnodigende sfeer waar je niet omheen kunt.


Rijks Zacht Terra

Het combineren van Rijks Soft Terra met Ral kleuren of Sikkens kleuren is een geweldige manier om prachtige moderne interieurs te creëren die zowel stijlvol als comfortabel zijn. Rijks Soft Terra maakt gebruik van een unieke technologie die het beste van beide werelden combineert - het creëren van een elegante sfeer met de warmte en zachtheid van Terra-materialen. De unieke texturen, levendige kleuren en gedempte tinten kunnen samen worden gebruikt om verbluffende visuele displays te creëren die zeker indruk zullen maken. Als u op zoek bent naar een interieuroplossing die uw huis of gebouw in de 21ste eeuw brengt, is Realm Soft Terra zeker het overwegen waard.


Rijks Puur Terra

Rijks Pure Terra is een verfijnde en geraffineerde terracotta tint, gemaakt van de fijnste kleisoorten die speciaal in Rijijsk worden gewonnen. Rijks Pure Terra is ontworpen om te combineren met de andere terra palet tinten, met een balans tussen warmte en tint om de perfecte kleurtoon te maken. Rijsk's Pure Terra werkt ongelooflijk goed, zowel op zichzelf als in combinatie met andere aardetinten. Het geeft niet alleen diepte en complexiteit aan elke ruimte, maar creëert ook een unieke sfeer dankzij de unieke textuur en unieke tinten. Rijks Pure Terra is de perfecte manier om de natuur in huis te halen!


Rijks Terra

Combineer het traditionele Nederlandse vakmanschap dat Rijks Terra is met moderne trends! Sikkens heeft een onderscheidend kleurenpalet - u kunt unieke kleurencombinaties maken met elk van hun kleuren, inclusief de Kleur van het Jaar. Door de klassieke charme van Rijks Terra te combineren met de trendy look van de Kleur van het Jaar, wordt uw huis een meesterwerk op het gebied van interieurdesign. Wees creatief en verken uw mogelijkheden - probeer verschillende Sikkens-tinten te combineren om iets speciaals te creëren dat perfect past bij uw esthetiek.


Rijks Zacht Oker

Rijks zacht oker is speciaal ontworpen om te worden gemengd met Sikkens Alphacryl Pure Matt, wat resulteert in langdurige en unieke interieurafwerkingen. Of u nu een statement wilt maken in uw huis of een sfeer van vertrouwen en luxe wilt creëren, Rijks zacht oker is de inspiratiebron die uitgebalanceerde kleureffecten en heerlijke nuances biedt. Onze Rijks zacht oker heeft ook een uitzonderlijke easy-on-the-eye kleurpigmentatie die ervoor zorgt dat uw interieur altijd een lust voor het oog is. Met Rijks zacht oker en Sikkens Alphacryl Pure Matt heeft u de gemoedsrust dat de afwerking zowel duurzaam als betrouwbaar is en dat u langer kunt genieten van fris geschilderde oppervlakken.


Rijks Oker

Een muur schilderen met Rijks Oker is een geweldige manier om diepte en cultuur toe te voegen aan uw woonruimte. De speciale nationale okertint is zorgvuldig samengesteld voor de slaapkamer of woonkamer, om een subtiel niveau van verfijning toe te voegen. Door de luxe tinten brons en terracotta te combineren, brengt Rijks Oker zowel diepte als karakter aan elke muur die het siert. Schilderen in deze kleur maakt de kamer zeker uitnodigender en mooier!


Rijks Puur Oker

Rijks pure oker is het perfecte interieuraccessoire voor elke slaapkamer of kantoorruimte. Met zijn levendige natuurlijke kleuren brengt Rijks een vleugje warmte in uw omgeving. Door Rijks te combineren met andere kleuren kan een opvallend visueel effect ontstaan dat opvallend en luxueus oogt. Rijks kan bijvoorbeeld vakkundig worden gecombineerd met crèmes of witten om de gedurfdheid van Rijks' heldere tinten echt naar voren te brengen. Op zichzelf heeft Rijks een glanzende kwaliteit die elke ruimte licht en luchtig doet aanvoelen. Dus wacht niet langer om dit prachtige spectrum van Rijks in uw kamer te ervaren, haal de uwe vandaag nog in huis!


Rijks Zacht Bruin

Realm Soft Brown is de ideale tint om te combineren met een reeks andere bruintinten om verfijning en stijl toe te voegen aan elke woonruimte. Door deze prachtige tint te combineren met andere gedempte aardetinten ontstaat een uitnodigende sfeer. Deze warme en uitnodigende uitstraling kan met Realm Soft Brown tot leven worden gebracht op uw muur, door een zachte kalmte toe te voegen en tegelijkertijd de sfeer en stijl in elke kamer te verhogen.


Rijks Bruin

Rijksbruin is een prachtig unieke en exclusieve kleur, en hier bij de interieurspecialist hebben we de nodige ervaring en expertise om deze genuanceerde lichttinten tot leven te brengen. We begrijpen dat niet elke kamer kan werken met deze diepe sepiatint, dus we zorgen ervoor dat we Rijksbruin altijd combineren met complementaire tinten zoals RAL bij het creëren van een gepersonaliseerde interieuresthetiek. Onze aandacht voor detail zorgt ervoor dat uw muren prachtig en stimulerend zullen zijn, ongeacht de kleuren die u kiest.


Rijks Puur Bruin

Rijks Pure Brown is een prachtige en dramatische bruintint die elke kamer direct een visuele impact geeft. Pas het toe in uw huis voor een opvallende designerlook die alle bezoekers zal verbazen. Door Rijks Puur Bruin te combineren met andere bruintinten ontstaat een interessant, vaak onverwacht kleurenpalet op de muren. Door andere tinten te combineren met meubels en accessoires kunt u een elegant en opvallend interieur creëren.


De Sikkens Rijks Kleuren vertegenwoordigen een kleurrijk aspect van geschiedenis en cultuur. Ze zijn door de generaties heen zorgvuldig vervaardigd, van hun ontstaan als de Operationele Nachtwachtkleuren tot het unieke Rijks kleurenspectrum dat vandaag de dag museummuren siert. Van de statige zwarten en grijzen van Rijks tot de warme okers en terra cottas van Rijks kleuren palet, elk pigment heeft een verhaal te vertellen. Of ze nu worden gebruikt in adembenemende kunstwerken of gewoon als accent in uw interieur, ze helpen in elke ruimte een gevoel van grandeur en verfijning op te roepen. Dus als u uw eigen versie van Nederlands classicisme in uw woon- of slaapkamer wilt brengen, waarom gebruikt u dan niet deze schitterende kleuren? Met Sikkens Rijks kunt u een geheel eigen look creëren die zeker de aandacht trekt en het beste in uw interieur naar voren brengt. Laat je inspireren en bekijk ons Sikkens Rijks kleurenoverzicht voor meer manieren om deze kleuren in te zetten!
RAL kleuren

RAL kleuren

Overige kleuren


Verfmenger.com

Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!Over de auteur:Brend Kleurexpert


Brend

Brend is een expert op het gebied van kleur. Brend mengt al jarenlang verf in elke mogelijke tint en kleur en weet dan ook precies welke kleur goed past in jou huis of tuin! Tegenwoordig deelt Brend zijn kleurkennis in de Verfmenger-winkel te Leeuwarden. En ook voor advies en tips over verfproducten en schilderbenodigdheden ben je bij Brend aan het juiste adres. Brend deelt zijn kennis niet alleen in de winkel, maar schrijft ook maandelijks een artikel voor ons Verfmenger blog!

linked in
youtube
facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen