Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

Monumentengroen N0.15.10 - Sikkens

Monumentengroen N0.15.10 - Sikkens
Geplaatst op 10-1-2023 door Carmen kleurspecialist

Snel naar:

Wat is Monumentengroen?

Monumentengroen is een kleur uit de Authentieke kleurenwaaier van Sikkens. Monumentengroen is een donker groene kleur. De kleur wordt veel voor de buitenkant van een woning gebruikt voor op bijvoorbeeld deuren, boeidelen en kozijnen, maar ook voor binnen is de kleur zeer populair. Het is een erg mooie monumentale maar tijdloze kleur. De kleur valt heel mooi te combineren met wat lichtere kleuren, ook vallen ze goed te combineren met andere kleuren van de authentieke kleurenwaaier van Sikkens. Hij is verkrijgbaar in alle mogelijke verf, en kan met alle verfen worden gemengd.

Monumentengroen voor buiten bestellen?

Monumentengroen is een essentiële kleur om te overwegen als het gaat om buitenshuise oppervlakken. Door de historische betekenis van monumentengroen te begrijpen, kunt u het gebruiken als een kenmerk in uw buitenruimte, of u nu uw tuin decoreert of de juiste buitenverf voor uw woning kiest. Monumentengroen word sins vroeger al veel gebruikt en word nogsteeds herkend of monumentale Nederlandse gebouwen. Tegelijkertijd begrijpen en waarderen wij hoe gunstig het kan zijn om aardetinten te combineren met Monumentengroen voor die perfecte uitstraling vandaar dat Monumentengroen buiten ook goed tot haar recht komt. Met onze topproducten voor buitenschilderwerk en groot assortiment aan soorten verf, zijn we zeker om kwaliteit en betaalbare opties die passen bij uw budget en stijl te bieden.

Sikkens Rubbol XD High Gloss Monumentengroen
Sikkens Rubbol SB Monumentengroen
Sikkens Rubbol AZ Monumentengroen

Waarmee Monumentengroen te combineren?

Kortom, Monumentengroen is zo veelzijdig dat de combinatiemogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn. We hebben gemerkt dat het gebruik van een lichte kleur in combinatie met Monumentengroen bijzonder goed werkt omdat het er ook prachtig uitziet in combinatie met andere kleuren uit de authentieke kleuren waaier van Sikkens. Blijf dus experimenteren om de combinatie te vinden die het beste bij uw woning past en zorg voor een evenwichtig kleurcontrast tussen de twee tinten voor blijvende schoonheid.




Authentieke Kleuren

Authentieke Kleuren

Authentieke Kleuren


Waar kan ik Monumentengroen mee mengen?

Al met al, Monumentengroen is een uitstekende kleur die kan worden afgestemd op elk type verf. Of u het nu gebruikt op het exterieur of interieur van uw huis, deze kleur heeft het potentieel om elk gebied van uw huis te transformeren. Het maakt niet uit of je het gebruikt als een accent of hoofdkleur, zal Monumentengroen zorgen voor een verfijnde touch die u en uw gezin zal genieten voor de komende jaren.

  • Muurverf
  • Buitenlak
  • Binnenlak


Kleur advies van de professional

Kortom, Monumentengroen uit de authentieke kleurenwaaier van Sikkens kan een geweldige oplossing bieden voor wie zijn buiten- binnenruimte wil inspireren of er specifieke details aan wil toevoegen. Deze combinatie van authentiek maar toch tijdloze stijl geeft nog meer redenen om voor Sikkens-producten te kiezen. Als specialist in buitenkleuren beveel ik deze kleur aan, omdat hij ontworpen is om gemakkelijk te combineren is, en in alle soorten verf valt te mengen. Dus waarom niet creatief worden, experimenteren met deze geweldige kleurencombinatie en zien wat u kunt creëren? Met de superieure kwaliteit van de Sikkens producten en het gebruiksgemak zijn er werkelijk geen grenzen aan wat u kunt doen! Monumentengroen is een kleur uit de Authentieke kleurenwaaier van Sikkens wilt u deze kleurenwaaier nou in het echt zien kunt u die nu ook bij ons bestellen.

Authentieke Kleurenkaart

Uit welke kleurenwaaier komt Monumentengroen?

Monumentengroen wordt ook wel een donker groene kleur genoemd. En is een kleur uit de authentieke kleuren waaier van Sikkens. De authentieke kleuren waaier van Sikkens is een tijdloze kleuren collectie die ook vaak herkend wordt inmonumentale gebouwen in Nederland. Deze kleur is erg mooi te combineren met andere kleuren uit de authentieke kleurenwaaier.

Monumentengroen voor kozijnen?

Monumentengroen wordt buiten steeds vaker aangebracht op kozijnen, de Monumentengroen is samen met de Gelders blauw, RAL 7016 en de RAL 7021 een van de populairste kleuren om je kozijnen mee te verven. Monumentengroen is erg donker getint, en is met zijn donker groene kleur een mooie keuze voor huizen omringd door groen. Kies er altijd voor om een duurzame verf te nemen voor het beschermen van kozijnen, hierdoor heb je een langere levensduur en hoef je minder vaak te schilderen.

Monumentengroen voor de voordeur?


De voordeur voorzien van de juiste beschermlaag? Uiteraard is een kwaliteitsverf en de verfkeuze erg belangrijk, de kleur Monumentengroen kan erg mooi zijn voor buitendeuren. Je voordeur schilderen in de kleur Monumentengroen is dan ook zeker een aanrader. Omdat Monumentengroen een mooie grondverf tot aflak is en ook in beits variant optimaal dekt daardoor uw deur langer mooi blijft en lang durig beschermt blijft.

Monumentengroen voor binnen kopen?

Kortom, Monumentengroen is een prachtige tint die kan worden toegevoegd aan elke verf voor binnen zijn deze verfen meestal op waterbasis. Het geeft uw ruimte niet alleen een elegante en verfrissende uitstraling, het is ook erg populair en een tijdloze kleur. Dus als u op zoek bent naar een subtiele maar mooie kleur voor uw binnenmuren en oppervlakken, zoek dan niet verder dan Monument Green. Als kleurenspecialist voor het interieur raad ik deze kleur ten zeerste aan om de waarde van uw huis zowel esthetisch als financieel te verhogen. Met deze prachtige tint kunt u gemakkelijk een luxueuze sfeer creëren in het comfort van uw eigen huis. Dus wacht niet - ga vandaag nog op zoek naar Monumentengroen voor uw project binnen- of buitenshuis! Hierbij een aantal veel verkochte producten voor binnen welke we in de kleur Monumentengroen kunnen mengen.

Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss Monumentegroen
Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat Monumentengroen
Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin Monumentengroen

Monumentengroen (N0.15.10) in mat?

Monumentengroen is bij ons verkrijgbaar met een matte uitstraling. Monumentengroen mat wordt voornamelijk voor binnen gebruikt omdat matte verf van wegen haar duurzaamheid minder geschikt is voor buitengebruik. Vaak zien we dat Monumentengroen als een matte muurverf of aflak voor binnen wordt gebruikt. Monumentengroen geeft namelijk een donkere maar tijdloze uitstraling die erg goed te combineren is met vele verschillende kleuren.

Monumentengroen Sikkens in hoogglans verf

Monumentengroen is verkrijgbaar in zowel hoogglans, zijdeglans als mat. Monumentengroen is een populaire kleur en deze mengen wij dus ook in vele verschillende verven dit kan een hoogglans verf van Sikkens zijn of van een ander merk. Monumentengroen is een donkere kleur die erg mooi is, de verf is makkelijk te reinigen en slijt- krasvast. In de meeste gevallen wordt Monumentengroen in hoogglans buiten toegepast omdat deze verf erg duurzaam is. Monumentengroen in hoogglans verf is een uitstekende verf om de kozijnen, boeidelen en voordeur mee te schilderen.

Welke groene kleur is het donkerst - Groen tinten vergelijken

Kortom, groene tinten zijn ongelooflijk divers en bieden een breed scala aan opties wanneer u de buitenkant van uw huis wilt verfraaien. Of u nu op zoek bent naar een lichtere, heldere toon of iets meer dramatisch, er is altijd wel iets dat past binnen uw kleurenschema. Wij raden huiseigenaren aan een kleurenspecialist te raadplegen voor hulp bij het selecteren van de tint die het meest geschikt is voor hun woning. Van strak Grachtengroen tot rijk Monumenten Groen, en alles daartussenin, u kunt er zeker van zijn dat er een perfecte kleur groen voor u is! Wacht dus niet langer - begin vandaag nog met het opfleuren van uw achtertuin!



Monumentengroen combineren?

Monumentengroen is een kleur die erg goed te combineren is met verschillende kleuren. Monumentengroen is erg mooi te combineren met andere kleuren van de Authentieke waaier van Sikkens. Monumentengroen wordt vooral veel gebruikt in combinatie met lichte kleuren. Zoals: Bentheimergeel, Mergelwit en Okergeel komt Monumentengroen goed tot haar recht. Monumentengroen geeft een donkere en tijdloze uitstraling aan een woning en kan met de juiste kleur combinatie de accenten van een woning goed weergeven.

Monumentengroen met Bentheimergeel

Door te kiezen voor Monumentengroen en Bentheimergeel als paar kleuren kan een ruimte echt opvallen door de authentieke tijdloze sfeer. Met de juiste combinatie van intensiteit en diepte kunt u uitstekende resultaten bereiken die zeker indruk zullen maken. Door de strakheid van de lichte kleur Bentheimer Geel en de mooie warmen donkere kleur van Monumentengroen krijgt u een hele mooie strakke en tijdloze look. Vergeet niet dat de kleuren zowel buiten als binnen kunnen worden gebruikt en het samengaan van Monumentengroen en Bentheimer Geel maakt de keuze van twee prachtige kleuren voor elke ruimte nog indrukwekkender. Dus waarom wachten? Overweeg zeker Monumentengroen en Bentheimer Geel voor dat heel speciale project dat een vleugje perfectie nodig heeft!

Monumentengroen combineren met grijstinten

Monumentengroen is een groene kleur die donker oogt oogt en daardoor minder goed te combineren is met grijze kleuren binnen. Vaak zien we een combinatie tussen deze groentint en wittinten binnen op de muren maar haast niet met grijstinten, maar Monumentengroen is een betere kleur om buiten met grijstinten te verfen, bijvoorbeeld de kozijnen te schilderen. Door de donkere kleur van Monumentengroen zijn er veel combinaties mogelijk met lichte kleuren.

Monumentengroen combineren met wittinten

Uiteindelijk is het geven van de kleur van de van uw huis een belangrijke beslissing. Monumentengroen is een geweldige keuze, omdat het kan worden gecombineerd met tal van andere kleuren en valt heel goed te combineren met wittinten voor een moderne styling en een bijgewerkte look voor uw huis. Met welke tinten u uiteindelijk kiest, kunt u zeker een levendige of rustige sfeer creëren waar u en uw vrienden en familie van kunnen genieten. Ik raad u aan Monumentengroen met witte accenten ten zeerste aan om uw ruimte een strakke, warme uitstraling te geven die nooit uit de mode zal raken. Als u klaar bent om nieuwe manieren te plannen om de binnen of buitenkant van uw huis op te knappen, overweeg dan Monumentengroen.

Monumentengroen Flexa of Sikkens?

Monumentengroen is een kleur uit de authentieke kleurenwaaier van Sikkens. Sikkens fabriek heeft Flexa verf uitgebracht en zijn allebei onderdeel van de akzonobel-groep. De producten worden in dezelfde fabriek gemaakt maar zijn toch soms nog verschillend.

Is Monumentengroen Ral een RAL-kleur?

Kortom, Monumentengroen is geen RAL-kleur. Niettemin is de dichtstbijzijnde overeenkomst RAL-6009, dus controleer altijd dubbel wanneer u met deze tint schildert om er zeker van te zijn dat het om dezelfde kleur gaat. Ik raad u ten zeerste aan Monumentengroen uit de authentieke kleurenwaaier te gebruiken (let op dat u altijd met de kleur uit dezelfde kleurenwaaier schildert zo voorkomt u kleur verschil) voor uw Monumentengroen-verfklus om de beste uitstraling en de grootste levendigheid van de tint te krijgen. Wanneer het tijd is om een verf te kiezen voor uw huis of buiten project, zorg ervoor dat u de juiste soort verf kiest voor uw project. Met slechts een beetje onderzoek en onderwijs, kunt u de perfecte verf met deze kleur voor elk project en krijgt u de best mogelijke resultaten!




RAL kleuren

RAL kleuren

Overige kleuren


Verfmenger.com

Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!



Over de auteur:



Carmen Postma kleurspecialist


Carmen

Carmen is een expert in interieurdesign en heeft een grondige kennis van de nieuwste kleurtrends en de optimale inrichting van woningen. Twijfel je tussen verschillende kleurencombinaties? Carmen beschrijft in onze blog alle populaire kleurencombinaties en trends, en geeft haar visie op de mooiste kleurenschema's. Ze weet precies welke kleuren het beste passen in welke kamer en hoe je jouw interieur met kleur kunt verrijken. Carmen houdt wekelijks alle nieuwe trends en kleuren bij en is altijd up-to-date. Hierdoor kan zij haar eigentijdse en unieke visie geven in onze kleurgerelateerde blogs.

linked in
youtube
facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen