Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

Gelders blauw U4.15.10 - Sikkens

Gelders blauw U4.15.10 - Sikkens
Geplaatst op 9-1-2023 door Carmen kleurspecialist

Snel naar:

Wat is Gelders blauw?

Gelders blauw is een kleur uit de Authentieke kleurenwaaier van Sikkens. Gelders blauw is een donker blauwe kleur. De kleur wordt veel voor de buitenkant van een woning gebruikt voor op bijvoorbeeld deuren, boeidelen en kozijnen, maar ook voor binnen is de kleur zeer populair. Het is een erg mooie zachte tijdloze kleur. De kleur valt heel mooi te combineren met wat lichtere kleuren, ook vallen ze goed te combineren met andere kleuren van de authentieke kleurenwaaier van Sikkens. HIj is verkrijgbaar in alle mogelijke verf, en kan met alle verfen worden gemengd.

Gelders blauw voor buiten bestellen?

Gelders blauw zie je sinds vroeger al veel buiten, dit komt ook omdat het zo goed gecombineerd kan worden met de aardtinten die je natuurlijk tegenkomt in de tuin. Gelders blauw wordt in de meeste gevallen besteld in een buitenlak of buitenverf. Ook is deze verf goed te gebruiken als een optimaal dekkende lak. Wij kunnen Gelders blauw mengen in elk mogelijke merk, hierbij onze beste producten voor buiten. Gebruik ook de Sikkens Rubbol XD High Gloss of de Sikkens Rubbol SB voor buiten.

Sikkens Rubbol XD High Gloss
Drenth Sublime SB

Waarmee Gelders blauw te combineren?

Gelders Blauw is een geweldige kleur om over na te denken wanneer u beslist waarmee u het gaat combineren. Het is complementair in vele toepassingen, van het zijn de belangrijkste kleur op uw binnenmuren, om gewoon een accent verf op alle soorten trim. Hoewel het een klassiek gevoel geeft, kan het worden gecombineerd met lichte kleuren omdat Gelders blauw een donker blauwe kleur is en om ook een moderne uitstraling te geven. Zoals wittinten vallen erg goed te combineren met Gelders blauw voor een erg strak effect. Deze kleur is uniek genoeg dat je echt kunt krijgen creatief in het gebruik ervan.




Authentieke Kleuren

Authentieke Kleuren

Authentieke Kleuren


Waar kan ik Gelders blauw mee mengen?

Of u nu uw binnenkamer zo warm en sfeervol wil maken of uw kozijnen tijdloze en strakke uitstraling wilt geven, het toevoegen van wat Gelders blauw aan de mix kan een geweldige manier zijn om een extra vleugje kleur in te brengen. Als specialist in buiten en binnenkleuren kan ik u vertellen dat geen enkele verfklus te klein is voor Gelders blauw is de perfecte tint om dat warme sfeervolle effect te bereiken. Laat u dus niet intimideren door de kleurkeuze. Ga creatief aan de slag met Gelders blauw en creëer iets bijzonders! Welke kleur of combinatie u ook kiest, het combineren van blauw en lichte kleuren kan een geweldige manier zijn om uzelf uit te drukken en elke ruimte uniek te maken. Met deze tips in gedachten kunt u een perfecte aanvulling van tinten kiezen. Veel plezier bij het samenstellen van het perfecte palet! Voor buiten gebruik raden wij de Sikkens Rubbol XD High Gloss aan maar ook de Sikkens Rubbol SB dat zijn beide erg goede verven voor buiten. 


Kleur advies van de professional

Het is belangrijk te onthouden dat Gelders blauw een donker blauwe kleur is met zijn eigen specifieke kenmerken en valt erg mooi te combineren met lichte kleuren. Als u het buiten schildert op bijvoorbeeld uw kozijnen kan het er in sommige gebieden prachtig uitzien, maar in andere juist verontrustend, afhankelijk van de plaatselijke omgeving en het omgevingslicht. Wij begrijpen dat het schilderen van de onderdelen van buitenkant van uw woning een moeilijke kleur keus is en maar Gelders blauw is een erg goede en mooie keus voor uw project voor binnen en buiten. Voor meer informatie over Gelders blauw, lees dan even verder in dit blog. Gelders blauw is een kleur uit de Authentieke kleurenwaaier van Sikkens wilt u deze kleurenwaaier nou in het echt zien kunt u die nu ook bij ons bestellen.

Authentieke Kleurenkaart

Uit welke kleurenwaaier komt Gelders blauw?

Gelders blauw wordt ook wel een authentieke donker blauwe kleur genoemd. En is een kleur uit de authentieke kleurenwaaier van Sikkens. De authentieke kleuren waaier van Sikkens is een tijdloze kleuren collectie die ook vaak herkend worden in monumentale gebouwen in Nederland. Deze kleur is erg mooi te combineren met andere kleuren uit de authentieke kleurenwaaier.

Gelders blauw voor kozijnen?

Gelders blauw wordt buiten steeds vaker aangebracht op kozijnen, de Gelders blauw is samen met de Bentheimergeel, RAL 7016 en de RAL 7021 een van de populairste kleuren om je kozijnen mee te verven. Gelders blauw is donker getint, en is met zijn donker blauwe kleur een mooie keuze voor huizen omringd door groen. Kies er altijd voor om een duurzame verf te nemen voor het beschermen van kozijnen, hierdoor heb je een langere levensduur en hoef je minder vaak te schilderen. Gebruik hier bijvoorbeeld de Sikkens Rubbol XD High Gloss voor of de Sikkens Rubbol SB.

Gelders blauw voor de voordeur?

Kortom, het valt niet te ontkennen dat het schilderen van de voordeur in een mooie kleur zoals Geldersblauw of Grachtengroen een groot effect kan hebben op de esthetiek van de buitenkant van uw huis. Deze kleuren hebben niet alleen een opvallende aantrekkingskracht, maar bieden in de juiste verf ook het extra voordeel van een extra beschermende laag om uw voordeur intact te houden en er veel ongerepter uit te zien.
Als u gepassioneerd bent over outdoor design en duurzame verfoplossingen, overweeg dan om voor een van deze kleuren te gaan; u zult zeker zeer tevreden zijn met de kleurresultaten! Uiteindelijk is deze beslissing is aan jou, maar ik moedig alle huiseigenaren om na te denken over hun gewenste kleur opties. Leer alles wat je kunt over buitendeuren en hoe elke kleur kan verbeteren uw huis esthetiek, zodat u een weloverwogen keuze met betrekking tot het versieren van uw kostbare deuren te maken. Wij raden uw aan om hiervoor de Sikkens Rubbol SB of de Sikkens Rubbol XD High Gloss te gebruiken.

Gelders blauw voor binnen kopen?

Kortom, het aanbrengen van Gelders blauw voor uw interieur is een geweldige manier om karakter en leven aan uw kamer of ruimte toe te voegen. Gelders blauw valt goed te combineren met lichtere kleuren en dat kan binnen dus ook zorgen voor een tijdloze en moderne look. Deze kleur kan worden gemengd met elke verf van uw keuze en het scala aan verschillende producten dat beschikbaar is, betekent dat u uw verf kunt aanpassen aan uw eigen persoonlijke voorkeuren. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de klanten service, wij zijn slechts een telefoontje verwijderd! Dus als u overweegt om Gelders blauw binnenshuis te gebruiken, aarzel dan niet om ons om hulp te vragen - we werken graag met u samen om iets speciaals te creëren!

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
VP Platina Aqua Satin
Nelf Xcellent Resist Satin

Gelders blauw (U4.15.10) in mat?

Als specialist in buiten en binnenkleuren vind ik dat Gelders blauw in matte verf een erg goede keze is voor uw muren of andere binnenshuise projecten. Door zijn dichtheid is het een ideale keuze voor gebruik binnenshuis en kunt u er zeker van zijn dat uw muren er prachtig uitzien. Of u nu op zoek bent naar een tijdloze look of subtiele accenten aan uw huis wilt toevoegen, Gelders blauw in mat is een geweldige keuze. Als u vragen heeft over de duurzaamheid, kwaliteit of beschikbaarheid van Gelders blauw mat, neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag verder. Gelders blauw in mat is vanwege haar duurzaamheid geen geschikte verf voor buiten.

Gelders blauw Sikkens in hoogglans verf

Gelders blauw is verkrijgbaar in zowel hoogglans, zijdeglans als mat. Gelders blauw is een populaire kleur en deze mengen wij dus ook in vele verschillende verven dit kan een hoogglans verf van Sikkens zijn of van een ander merk. Gelders blauw is een donkere kleur die erg mooi is, de verf is makkelijk te reinigen en krasvast. In de meeste gevallen wordt Gelders blauw in hoogglans buiten toegepast omdat deze verf erg duurzaam is. Gelders blauw in hoogglans verf is een uitstekende verf om de kozijnen, boeidelen en voordeur mee te schilderen. Gelders blauw in een goede hoogglans verf voor buiten, dan raden wij uw aan de Sikkens Rubbol XD High Gloss te gebruiken. 

Welke blauwkleur is het donkerst - Blauwtinten vergelijken

Kortom, als we het hebben over de donkerste blauwe kleuren voor een buitenruimte, zijn er talloze tinten beschikbaar.
Van de Sikkens Authentieke kleurenwaaier is Geldersblauw ideaal om een sfeer van diepte en moderne gevoeligheden neer te zetten. En als u echt een donkere kleur wilt, kunt u kiezen voor RAL 5004 (Zwartblauw). Voor gemak en gemak bij het kiezen van een kleur die het beste past bij uw behoeften en voorkeuren, zou het goed zijn om een kleurenspecialist aan boord te hebben. We hopen dat deze blogpost u alle informatie heeft gegeven die u nodig heeft om de beste beslissing te nemen als het gaat om buitenkleuren!

Gelders blauw combineren?

Als specialist in buiten en binnenkleuren raad ik u ten zeerste aan om, wanneer u overweegt Gelders blauw te combineren voor de volgende look van uw huis, Gelders blauw met wittinten of andere lichte kleuren. Door verder onderzoek naar de kleuren uit de Authentieke kleurenwaaier van Sikkens valt Gelders blauw erg goed te combineren met bijvoorbeeld Bentheimer geel, Mergel wit en Oker geel zult u zeker de perfecte combinatie van kleuren vinden om de sfeer van uw dromen te creëren. Vergeet niet Gelders blauw te overwegen onder de vele beschikbare opties - het is een prachtige accentkleur die tijdloos blijft en het beste in alle bijbehorende kleuren naar voren brengt. Met deze tips in gedachten hoop ik dat u precies de juiste kleurencombinatie vindt om uw huis te onderscheiden!

Gelders blauw met Bentheimergeel

Al met al is de combinatie van Gelders blauw met een wittint zoals bijvoorbeeld Bentheimer geel, een geweldige manier om een unieke en persoonlijke uitstraling te creëren voor de buiten en binnen kant van elk gebouw of huis. Door de combinatie van de donker blauwe tint van gelders blauw en de wittint van Bentheimer geel krijgt u een enorm strakke en moderne maar tijdloze look. Of u nu kiest voor Gelders blauw en Bentheimer geel of een andere combinatie, het is belangrijk om te onthouden dat kleuren een impact hebben op de stemming die ze overbrengen in een ruimte. Zorg er altijd voor dat u kleuren kiest die de gevoelens oproepen die u wilt dat uw gasten ervaren als ze uw huis binnenkomen. Deze kleuren combinatie kan voor zowel binnen als buiten, maar er word meestal binnenshuis voor deze combinatie gekozen.

Gelders blauw combineren met grijstinten

Gelders blauw is een blauwe kleur die donker oogt en daardoor minder goed te combineren is met grijze kleuren binnen. Vaak zien we een combinatie tussen deze blauwtint en wittinten binnen op de muren maar minder met grijstinten, maar Gelders blauw is een betere kleur om buiten met grijstinten te verfen, bijvoorbeeld de kozijnen te schilderen. Door de donkere kleur van Gelders blauw zijn er veel mooie combinaties mogelijk met lichte kleuren.

Gelders blauw combineren met wittinten

Als ervaren kleurenspecialist raad ik u ten zeerste aan Gelders blauw te combineren met wittinten voor een optimale uitstraling. Het maakt niet uit of u gaat voor een lichte en luchtige look of een gedurfde en krachtige - deze kleurencombinatie werkt verrassend goed in bijna elke situatie in vergelijking met andere combinaties. Bij juist gebruik kan Gelders Blauw een tijdloos contrast en een strakke moderne uitstraling toevoegen die je met traditionele paletten alleen niet kunt bereiken. Gebruik Gelders blauw samen met wittinten en experimenteer erop los - u zult er geen spijt van krijgen!

Gelders blauw Flexa of Sikkens?

Uiteindelijk zijn zowel Sikkens als Flexa onderdeel van de Akzonobel groep, maar Gelders Blauw is een kleur uit de Authentieke kleurenwaaier van Sikkens en dus geeen Flexa kleur. Als u uw Gelders blauw op lange termijn wilt behouden, dan is het belangrijk dat u de juiste verf kiest voor uw project, zodat het beter bestand is tegen UV-straling, krassen, vuil of stof bijvoorbeeld. Gelders Blauw valt in alle soorten verf te mengen en is makkelijk te combineren bij lichte kleuren. Uiteindelijk is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor u en uw huis, zodat uw buitenkleur er jarenlang tijdloos uitziet.

Is Gelders blauw Ral een RAL-kleur?

Gelders blauw is een kleur uit de Authentieke kleurenwaaier van Sikkens. Rekening houdend met wat we hebben besproken, is het duidelijk dat Gelders blauw geen RAL-kleur is maar de kleur kan worden gebruikt om verbluffende visuele effecten te creëren. Hoewel RAL-5003 qua tint en uiterlijk in de buurt komt, u moet erop letten dat u altijd schildert met Gelders blauw uit dezelfde kleurenwaaier om kleur verschil te voorkomen. Het kan verleidelijk zijn om te proberen deze kleur te gebruiken van andere kleuren waaiers en andere verven op de markt, maar dat kan ertoe leiden dat het eindproduct er anders uitziet dan het origineel. Houd daar dus rekening mee bij het kiezen van de kleuren voor uw project.




RAL kleuren

RAL kleuren

Overige kleuren


Verfmenger.com

Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!



Over de auteur:



Carmen Postma kleurspecialist


Carmen

Carmen is een expert in interieurdesign en heeft een grondige kennis van de nieuwste kleurtrends en de optimale inrichting van woningen. Twijfel je tussen verschillende kleurencombinaties? Carmen beschrijft in onze blog alle populaire kleurencombinaties en trends, en geeft haar visie op de mooiste kleurenschema's. Ze weet precies welke kleuren het beste passen in welke kamer en hoe je jouw interieur met kleur kunt verrijken. Carmen houdt wekelijks alle nieuwe trends en kleuren bij en is altijd up-to-date. Hierdoor kan zij haar eigentijdse en unieke visie geven in onze kleurgerelateerde blogs.

linked in
youtube
facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen